HAZA RÉGIÓ Örömünnep hiánypótló gyermeknapi ajándékkal a Marianum Egyházi Iskolaközpontban

Örömünnep hiánypótló gyermeknapi ajándékkal a Marianum Egyházi Iskolaközpontban

806
hirdetés

A kisdiákok a pedagógusaik és a vendégek társaságában a sokak által régóta vágyott, szabadtéri játszótér közös felavatásával ünnepelték meg a nemzetközi gyermeknapot a komáromi Marianum Egyházi Iskolaközpont Rozmaring utcai épülete tövében.

A kellemes időben összegyűlt ünneplőket a negyedikes Szeles Chloé a Tavaszi szél vizet áraszt… gyermekdallal, majd Juhász Tímea, az intézmény igazgató-helyettese kedves szavakkal köszöntötte. Örömmel tudatta, hogy az iskolaközpont és az avatóünnepségen a Török Tamás elnök által képviselt szülői munkaközösség anyagi támogatásából az udvarukon végre 20 ezer euró értékű, hiánypótló játszótét létesült, amelynek műszaki átadására múlt pénteken került sor.

„E játszótér megfelel a mai kor követelményeinek és szabályainak, biztosítva a megfelelő mozgási, készségfejlesztési lehetőségeket az itt tanuló gyermekek számára“ – fogalmazott, a támogatókon kívül a korszerű, több elemből álló létesítmény terveinek és a közbeszerzés útján kiválasztott kivitelezőinek is köszönetet mondva. Majd felkérte Mészáros Dávid iskolalelkészt a hőn óhajtott játszótér megáldására. Az ünnepélyes szalagátvágásban az atyán és rajta kívül Priskin Andrea igazgató-helyettes és Török Tamás is közreműködött. Végül Heltai Jenő sorait idézte: „Akit az istenek szeretnek, örökre meghagyják gyereknek“. Az esemény fénypontjaként az alsótagozatosok és az „örökifjak“, élükön az egyik elemet elsőként kipróbáló Nagy János tanító bácsival, vidám csatakiáltások közepette vehették birtokukba a pazar gyermeknapi ajándékot.

Az éppen betegeskedő Madarász Róbert iskolaigazgatótól telefonon azt is megtudtuk, hogy az aula bejárata előtti térség idővel majd sportlétesítménynek ad helyet, mindez már „csak“ további támogatások kérdése. Az iskolaközpontjuk részét képező Nádor utcai óvodában pedig közlekedési pályát terveznek, illetve ott már a keddi családi nap keretében felavatták a teljes mértékben szülői támogatásokból kibővített játszóteret.

Nagy-Miskó Ildikó, ma7

hirdetés
Previous articleKovács Zoltán a BBC-nek: a józan ész győzött embargóügyben
Next articleMintegy ezren ropták az Összetartozás Táncát a komáromi Klapka téren