HAZA SZÍNES - ÉRDEKES Ördög Nóra és Gundel Takács Gábor a tévés szakma legjobbjai

Ördög Nóra és Gundel Takács Gábor a tévés szakma legjobbjai

1635
hirdetés

Kiosztották a Televíziós Újságírók Díját.

Hét nagy tévécsatorna vezetői és sztárjai vettek részt a Televíziós Újságírók Díja először megrendezett díjátadó gáláján. A legjobb női műsorvezető díját Ördög Nóra, a legjobb színésznőnek járó elismerést Gubík Ági vette át, míg a legjobb színész Mácsai Pál, a legjobb férfi műsorvezető Gundel Takács Gábor lett.

14587
A legjobb sorozatszínész díját Mácsai Pál kapta – kollégánktól, Dr. Hardlove-tól

A legigényesebb hazai szórakoztató műsorokat, a legjobb műsorvezetőket és színészeket választották meg 8 kategóriában az Epizód Magazin, a Hír24, a Hír7, az Index-Comment:com, a Mediapiac.com, az Origo, a Sorozatjunkie, a SorozatWiki, a Színes RTV és a Tvr-hét szakújságírói hétfőn délután a Pesti Vigadóban.

Ördög Nóra, aki a legjobb női műsorvezetőnek járó díjat kapta, éppen Az ének iskolája forgatásán volt, ezért telefonon keresztül mondott köszönetet. Nóra bevallotta, hogy bár elsősorban a közönségnek szerepel, minden adás után nagy izgalommal olvassa a róla szóló kritikákat, ezért különösen örül ennek a pozitív visszajelzésnek. Gundel Takács Gábor, aki idén másodszorra lett a legjobb férfi műsorvezető, köszönőbeszédében azt emelte ki, hogy a Televíziós Újságírók Díja az együttműködésről és nem a tévécsatornák közötti versengésről szól.

14586
Gundel Takács Gábor lett a legjobb férfi műsorvezető.

A Televíziós Újságírók Díját tavaly alapították azzal a nem titkolt céllal, hogy minőségi mércét adjanak a legnépszerűbb hazai tévéműsoroknak és készítőiknek. Az alapítók hangsúlyozták, hogy klasszikus kritikai attitűdöt képviselve, és nem a nézettségi adatok alapján szavazzák meg az elismerést. Bár tavaly egyetlen sajtóközleményben jelentették be a díjazottakat, a kezdeményezés nagy visszhangot váltott ki jelezve, hogy igény van egy nagyszabású díjátadóra. Ez 2015-ben lehetővé vált a NuMuvee Hungary Kft. – a Játék határok nélkül vetélkedő hazai gyártója és forgalmazója – támogatásának köszönhetően.

„Amerikában és Nyugat-Európában számos tévés újságírói és kritikusi díj létezik, ezeknek sok éve értékes hagyományuk van. Azt láttam viszont, hogy Magyarországon nincs ilyen, ezért hiánypótló ez a kezdeményezés” – mondta megnyitó beszédében Kenderessy Szabolcs ötletgazda, a SorozatWiki főszerkesztője.

„A kritikusokat lehet szeretni vagy nem szeretni, de ők azok a külső szemlélők, akik a közönség mellett meg tudják ítélni egy produkció értékét. Producerként nagyon sokat tanulunk az újságírók véleményéből, ezért üdvözöljük és köszönjük ezt a kezdeményezést” – mondta Tompa Tímea és Farkas József, a NuMuvee Kft ügyvezetői.

14588
A legjobb sorozatszínésznő Gubík Ági lett

A díjazottak teljes listája a 2014-ben képernyőre került produkciók és személyiségek közül:

Nagyszabású showműsor

Sztárban sztár (TV2)

Vetélkedő

A konyhafőnök (RTL Klub)

Magyar sorozat

Terápia (HBO)

Stand-up comedy vagy talk show

Showder Klub (RTL Klub)

Női műsorvezető

Ördög Nóra

Férfi műsorvezető

Gundel Takács Gábor

Színésznő (tévésorozat)

Gubík Ági (Barátok közt)

Színész (tévésorozat)

Mácsai Pál (Terápia)

Hiánypótló céllal, a SorozatWiki kezdeményezésére, 9 hazai médium részvételével (Epizód magazin, Hír24, Hír7, Index-Comment:com, Mediapiac.com, Origo, SorozatWiki, Színes RTV, Tvr-hét) alapították meg a Televíziós Újságírók Díját 2014. január-február folyamán. Az alapítók célja olyan független díj létrehozása volt, amely szakmai szempontok alapján, klasszikus kritikai attitűdöt képviselve emeli ki az igényes magyar televíziós teljesítményeket. 2014-ben hat kategóriában díjaztak, a legjobb sorozat a Társas játék, a legjobb nagyszabású showműsor a Sztárban sztár, a legjobb vetélkedő a Maradj talpon!, a legjobb stand-up comedy / talk show a Showder klub, a legjobb műsorvezetők Liptai Claudia és Gundel Takács Gábor lettek. Idén megválasztják a legjobb női és férfi sorozatszereplőt is, és tizedik tagként csatlakozik a Sorozatjunkie blog a zsűrizéshez.

A NuMuvee Hungary Kft. 2010-ben létrehozott, ambiciózus, fiatal produkciós iroda. Az alapítói – Tompa Tímea és Farkas József Miklós – a minőségi szórakoztatás elkötelezett hívei. Természetükből fakadó fiatalos lendülettel dolgoznak azon, hogy a magyar és nemzetközi piacra innovatív, új tartalmakat készítsenek. Első műsoruk a hazai piacon a Játék határok nélkül című nemzetközi vetélkedő, melynek nem csak a hazai gyártásával, hanem a nemzetközi produkció kivitelezésével is a céget bízták meg.

tv.hir24.hu

hirdetés
Previous articleMKP: A magyarság megmaradása közös cél
Next articleVisszaigényli Szlovákia az Eneltől a bősi erőmű üzemeltetéséért kifizetett félmilliárd eurót