HAZA KÜLFÖLD Orbán Viktor Berényi Józseffel és Bárdos Gyulával folytatott megbeszélést

Orbán Viktor Berényi Józseffel és Bárdos Gyulával folytatott megbeszélést

799
hirdetés

Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke ma Budapesten folytatott megbeszélést Berényi Józseffel, a Magyar Közösség Pártja elnökével és Bárdos Gyula Csemadok-elnökkel.

A szlovák belügyminisztérium állampolgársággal kapcsolatos új rendeletkiegészítése a felvidéki magyarok számára semmilyen előrelépést nem jelent – egyebek mellett erről is szó esett Orbán Viktor miniszterelnök, valamint a Magyar Közösség Pártja (MKP) és a  Csemadok vezetőinek pénteki megbeszélésén, az Országházban.
Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője az MTI-nek elmondta: a rendszeres kapcsolattartás és a stratégiai együttműködés keretében megtartott tanácskozáson Berényi József és Bárdos Gyula mellett Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár is részt vett.
Áttekintették Magyarország és Szlovákia gazdasági együttműködésének lehetőségeit, az új Duna-híd, valamint az új határátkelőhelyek megépítésének helyzetét. A miniszterelnök és a felvidéki magyar politikusok megbeszélésén kiemelt téma volt a szlovákiai magyarság helyzete, így a nyelvhasználati jogok kérdése is. (MTI)

mkp.sk

hirdetés
Previous articleVatikáni döntés a komáromi bencés kolostor ügyében
Next articleBayer Zsolt: Orbán is egy g@ci, én is egy g@ci vagyok, ez egy vállalható társaság