HAZA KÜLFÖLD Orbán elleni tüntetéscunami indul

Orbán elleni tüntetéscunami indul

856
hirdetés

Tuntetes-az-internetado-ellen(430x286)(2)Közfelháborodás napja már a határon túl is. Egy szakszervezet a Parlament elé vonul. Változhat a tömegközlekedés.

A Közfelháborodás Napján az internetadó, az állami korrupció, az adó- és külpolitika ellen vonulnak utcára a határon túl is. A Nem némulunk el csoport Facebook-oldalán a szervezők az internetadó visszavonását csak kommunikációs trükknek nevezik (eredetileg a sarc ellen tüntettek volna november 17-én, de azt közben – a korábbi tüntetés hatására – visszavonták). A tüntetők bizalmatlanságát jelzi, hogy továbbra is nemet mondanak az internetadóra, és utalva a kitiltási botrányra, az állami korrupcióra, illetve a túladóztatásra és az egész jelenlegi külpolitikára! Igent mondanak viszont Európára, a szabadságra, az átláthatóságra és a felelős kormányzásra!

A szervezők kérnek minden csatlakozót, hogy párthoz köthető jelvényt (zászlót, transzparenst, stb.) ne vigyen magával, mert az esemény független és civil szerveződés. A budapesti tüntetést számos más rendezvény is kíséri országszerte, de a vidéki helyszínek mellett bejelentettek tüntetést Bristolban és Berlinben is. Térképen a helyszínek, amelyek listája folyamatosan bővül.  Néhány napja már tüntettek hasonló célokért, amelyen ultimátumot is kapott a kormány. Akkor Vágó Gábor volt LMP-képviselő arról beszélt, hogy a kormánynak Brüsszeltől kell kérnie a NAV átvilágítását. Ha nem történik semmi, jön a polgári engedetlenség, hiszen amíg nincs vizsgálat a NAV-nál, nincs erkölcsi alap bármely adózó ellen a NAV-vizsgálatra.

Demonstrációra készül a Vasas Szakszervezet is

Élőláncot tervez a Parlament elé a Vasas Szakszervezeti Szövetség november 17-én, a dolgozókat terhelő adók miatt. Balogh Béla, az érdekképviselet országos elnöke az MTI-vel közölte, a tervezett képviselői zárószavazás előtt, a Parlament elé hívják azokat, akik nem értenek egyet azzal a kormányzati szándékkal, hogy az állami többletbevételeket ismét a munkavállalók rovására, a munkáltatói terhek növelésével teremtsék meg. Mindezt ismét az érdekegyeztetés fórumainak teljes mellőzésével tenné a kormány.

Balogh Béla szerint a Fidesz-kormány 2012. óta a harmadik adóemelésre készül a béren kívüli juttatásokat érintően, így felszólítják a kormányt, hogy álljon el a béren kívüli juttatások adónövelési tervétől. „Elvárjuk és követeljük, hogy ebben és a hasonló kérdésekben a kormány a meglévő érdekegyeztetési fórumokat ne kerülje meg!” – fogalmazott a szakszervezeti vezető, hozzátéve: arra kérnek mindenkit, hogy a pártjelképeket, szimbólumokat ne használjak a megmozduláson.

A 2-es villamosra is hathat 

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) jelezte, hogy a rendőrség a demonstráció miatti lezárások mértékét a résztvevők számától teszi függővé. Amennyiben a demonstrálók létszáma szükségessé teszi, a 2-es villamos rövidített útvonalon, Közvágóhíd és a Kossuth Lajos tér között közlekedik. A kieső szakasz pótlására a Kossuth Lajos tér sajátosságai miatt nincs lehetőség, ezért az utasoknak alternatív lehetőségként a 15-ös és 115-ös buszokat javasolják. A BKK figyelmeztet rá, hogy a www.bkkinfo.hu címen, vagy a BKK honlapján, a http://futar.bkk.hu címen elndulás előtt érdemes tájékozódni a közlekedési lehetőségekről és a tervezett változtatásokról is.

 

Hír24

hirdetés
Previous articleA kommandósok nem kopogtattak…
Next articleTisztújítást tart az MKP Komáromban