HAZA DUNATÁJ Nem lesz magyar elnökjelölt Nyitra megyében!

Nem lesz magyar elnökjelölt Nyitra megyében!

817
hirdetés

Az MKP Tomáš Galbavýt támogatja

NRMeglepetést okozott az MKP megyei elnökségének döntése, miszerint az őszi megyei választásokon nem indít önálló elnökjelöltet. Ezzel kapcsolatosan Petheő Attilát, az MKP Komáromi járási elnökét kérdeztük, akit a járási konferencia korábban erre a posztra javasolt. Miképpen fordulhat az elő, hogy nem lesz magyar elnökjelölt Nyitra megyében?

– Az MKP járásunkban végig kiállt amellett, hogy magyar elnökjelöltet indítsunk. Végül a Komáromi járás küldöttei és én azért döntöttünk a visszalépésem mellett az MKP Megyei Tanácsának ülésén, hogy megőrizhessük az MKP belső egységét és elősegíthessük egy olyan politikai szövetség létrejöttét, illetve egy olyan független elnökjelölt támogatását, aki esélyes lehet legyőzni a múltat képviselő, posztkommunista elnökjelöltet.

– Nincs nagy szlovák koalíció. Milyen reményekkel indulnak neki a választásoknak?
– Mi a független megyei elnökjelöltet, azaz Tomáš Galbavýt fogjuk közösen támogatni, remélhetőleg az SaS-SDKÚ-Nova-Most/Híd szövetséggel. Később pedig a járható út az lenne, ha a megyei parlamentben közösen tudnánk dolgozni ebben a formációban a magyar közösség és a régió ügyéért. Mindez nem jelenti azt, hogy partnernek, politikai testvérpártnak ismernénk el a Most-Híd vegyespártot. Mi is külön kampányolunk a képviselői választásokon, s ők is. Természetesen mindent megteszünk azért, hogy a Komáromi járás egészét megszólító, teljes listánkkal, azaz nyolc képviselővel jussunk a megyei törvényhozásba.

– Mit látna előrelépésnek a járásban?

– A Komáromi járásban az utak, egészségügyi intézményeink és iskoláink helyzete elmarad az országos átlagtól. Ebből a helyzetből csak felfelé szabad indulnunk. Az emberek éheznek arra, hogy végre ne csak beszéljünk a problémákról, hanem konkrét lépéseket tegyünk a biztonságukért. Ha egy apró esély van arra, hogy a magyar közösség megyei szinten döntéshozó helyzetbe kerüljön, akkor hasznos volt a visszalépés. Másokkal ellentétben ezzel a döntésünkkel meg tudtuk mutatni, hogy nyitottak vagyunk a programszerű együttműködésre, de az a világ elmúlt itt Komáromban, hogy önfeladó háttéralkukhoz asszisztáljon az MKP.

DUNATÁJ HETILAP

hirdetés
Previous articlePetíciót indított a Most-Híd a kisiskolák megmentéséért
Next article„Valahogy mindig volt…”