HAZA KULTÚRA Nagyábrándi haláltánc, avagy Magyar zombi a Komáromi Jókai Színházban

Nagyábrándi haláltánc, avagy Magyar zombi a Komáromi Jókai Színházban

972
hirdetés

jokai_logo_huA tavasz első napján új fejezet kezdődött a Komáromi Jókai Színházban is. Március elsején megkezdődtek a Magyar zombi című kortárs magyar komédia (a szerző műfaji megjelölése szerint pszeudo-moliere) próbái.

Tasnádi István kortárs komédiájának ősbemutatója mindössze hét évvel ezelőtt  volt a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színházban, s e pár év alatt azonban jó néhány magyar színházban megmérettetett, és mindenhol sikeresnek találtatott. Köszönhető ez annak, hogy a szerző nagyon pontos képet fest a magyar valóságról, de a diagnózist könnyed humorba ágyazza.

Blondin Gáspár, negyvennégy éves nagyábrándi lakos, miután elveszti munkáját és életkedvét, bezárkózik a kerti budiba, és mély depresszióba zuhan. Környezete nem igazán igyekszik lebeszélni tettéről, sőt!  Végre történik valami Nagyábrándon, végre itt a nagy lehetőség!  Így aztán amíg Blondin Gáspár az élet értelmetlenségén tűnődik, a család és a környezet azon töpreng, hogyan húzhatna hasznot a kisember halálából.

Az előadást, mely Blondin Gáspár nagyábrándi munkanélküli lakos búskomor vergődését és tragikomikus haláltusájának történetét mutatja be, Bagó Bertalan állítja színre, a díszlet és a jelmez Sánta Borcsa tervei alapján készülnek majd, az előadás zeneszerzője Dobri Dániel.

Az előadás tervezett bemutatója 2013. április 12-én lesz.

DUNATÁJ HETILAP

hirdetés
Previous articleHuszonhét éves lett a világ legvénebb macskája
Next articleSzakmájuk mesterei