HAZA HÍR-MIX Mozi volt, mozi nincs, mozi lesz !

Mozi volt, mozi nincs, mozi lesz !

2507
hirdetés

IMG_2239Mikor jónéhány hónapja a fülembe jutott, hogy valaki érdeklődik a komáromi Tatra mozi iránt, el sem akartam hinni. Az interneten néha fel-fel repült néhány pár soros hír arról, hogy folynak a tárgyalások a vállalkozóval . Később néhány régiós médiumban is megjelent pár komolyabbnak mondható írás az ügyben.

A komáromi viszonyoknak köszönhetően azonban csak akkor hittem el, hogy valóban lesz is valami a dologból, mikor megjelentek a mozi épületében a munkások. Ekkor eldöntöttem, hogy felkeresem azt a vakmerő embert aki ebben a gazdasági helyzetben lesz olyan bátor és mozit fog üzemeltetni Komáromban. Picit azért utána nyomoztam és mikor megtudtam, hogy az extrém sport klubb vezetője is, már kezdtem megérteni, honnan ered a bátorsága. Hiszen az amire szerintem most vállalkozik,  legalább annyi energiát fog belőle kivenni , mint legutóbb a Mont Blanc megmászása.

Szerda délután találkoztam Ryšavý Boldizsárral (Boldi) az egyik komáromi kávézóban. Rögtön belevágtunk a lecsóba és perceken belül kiderült, IMG_2253hogy valóban komolyan gondolja a dolgot.

Elmondta, hogy a mozi teljes felújítása a két felső szinttel együtt kb. 200 ezer euróba fog kerülni és ha valamennyi helyiséget sikerül bérbe adnia, még rentábilis is lehet a dolog. A földszinten rövid időn belül már nyit is egy pogácsa árus és nemsokára egy hambis  is megnyílik mellette. A felső szinteken pedig kb. 15 helyiséget lehet majd bérbeadásra kínálni. A legnagyobb befektetés azonban a mozi teljes felújítása lesz, bár a fotóinkon is látszik, hogy szinte nincs olyan zuga az épületnek, amely nem szorulna teljes rekonstrukcióra. Mikor a nézőtért fotóztam, megcsapott a már jól ismert szag amit annyiszor éreztem gyerek és serdülő koromban. Nem tudtam azonban nem észre venni, hogy  a mozivászon  hiányzik. A hollétére amúgy Boldi is kiváncsi volna, hiszen kb. egy hónappal az épület átvétele előtt még megvolt, akárcsak a vetítőgépek.

Boldi elmonda, hogy a jelenlegi kb. 400 férőhelyet 250-re fogja szükíteni, de fog is kelleni a hely, hiszen a nézőtér jelentős részén a modern mozikból ismert kényelmes italtartós fotelokat fog elhelyezni. A vetítő technika is természetesen teljesen új, digitális lesz, hogy a legújabb mozifilmek is vetíthetőek legyenek. Tisztában van azzal is, hogy a filmek legalább 50%-ban magyarul kell, hogy vetítve legyenek, egyébként a nézők ismét Győrben és Komáromban kötnek ki.

Tervei megvalósítására a várossal kötött szerződés értelmében két év áll rendelkezésére. Elmondása szerint, amennyiben nem tudná megkezdeni a vetítést a szerződésben lefektetett időtartamaban, akkor bukná szinte az egész befektetést.

Szorítok neki, hogy sikerüljön!

 

J.I.

dunataj.sk

[nggallery id=85]

hirdetés
Previous articleAndrás-napi vásár 2013
Next articleGyújtogatás!