HAZA HÍR-MIX Mikor egy projektnek igazán fontos a gyermek és a család egészsége

Mikor egy projektnek igazán fontos a gyermek és a család egészsége

711
hirdetés

13644054_1215800148432661_1610171022_nA Human Health Institute – Intézmény az emberi egészségért szervezet nyert a Tesco „Önök döntenek, mi támogatunk“ nevű program első körében. Az alapgondolat a non-profit szervezetek és egyesületek támogatása volt. A vevőknek lehetőségük volt szavazni a kedvencükre, így megválasztva azt, amelyik segíti jobbá tenni a közösség életét. Összesen 438 projekt volt versenyben. A Tesco Alapítvány 100 000 eurót osztott szét 77 régióban.

A HHI szervezet fő programjának, az „Egészséges óvodás – Milyen íze van a gyümölcsöknek, zöldségeknek?“ a célja, hogy szórakoztató formában, valamint prezentációk segítségével vezesse a óvodáskorú gyermekeket (3-5 év) és családjaikat az hhi-meghivo-tabla-2-3egészséges étkezés felé, csökkentse a rossz étkezési szokásokat, és növelje a gyerekek és a felnőttek egészségtudatosságát. Azért fontos erre a korcsoportra különösen odafigyelni, mivel ez az időszak rendkívüli hatással van az egyén későbbi életére. A gyerekek ebben a korban ismerik meg a világot, valamint érzelmi fejlődésen is keresztülmennek. A leggyakrabban óvodában étkeznek, ahol a szülők nem tudnak odafigyelni, hogy mi kerül az „étlapra“. A helytelen étkezés és a rendszertelen mozgás pedig különféle testi és lelki betegségekhez vezethet. Többek között azért is nagyon fontos jó példát mutatni, hogy ezek a nehézségek elkerülhetővé váljanak. Ez a gondolat adja a projekt gerincét. A programban részt vesznek önkéntesek, orvosok, valamint egészségügyi dolgozók.

A HHI alapprogramja 12 179 szavazatot gyűjtött, amivel 1 300 euróhoz jutott. A szervezet ezzel bebizonyította, hogy ha akar, akkor sikerül neki. Azok segítségével teljesítette sikeresen a kitűzött célt, akik számára az egészség elsődleges. A HHI eseménye Szlovákiában a WHO védnöksége alatt zajlik.

IDŐPONT: 2016.07.30

HELYSZÍN: NÁDOR UTCA – MÚZEUM ELŐTT

IDŐPONT: 09.00 – 18.00

hirdetés
Previous articleBMW 425d: Kétszáztizennyolc lóerő és klasszikus hátsó hajtás
Next articleRenault Mégane 130 dCi Bose: A negyedik nemzedék egyik attraktív képviselője