HAZA RÉGIÓ Megújul az uszoda nagymedencéje

Megújul az uszoda nagymedencéje

1480
hirdetés

Az ősz folyamán lecserélik a régi nagymedencét az uszodában, decembertől már egy vízipólóra is alkalmas létesítmény várja az úszókat. A 150 ezer eurós fejlesztést az önkormányzat a saját költségvetéséből gazdálkodta ki.

Az idei fejlesztési tételek közé került a fedett uszoda medencéjének teljes cseréje. A korábbi teljesen elavult, sok helyen már javítani sem tudták. Az új úszótér mélyebb lesz az eddiginél, így már a vízipólósok is használhatják, hiszen a sekélyebb részén is eléri a 1,8 méteres mélységet. „A tavalyi gazdálkodás eredményeképpen idén több mint egy millió euró jutott fejlesztésekre, ezért valósulhat meg a fedett uszoda medencéjének cseréje is.

Ez a fejlesztés nagyon időszerű volt, hogy az úszóink és a pólósaink, akik kiváló eredményeket hoznak, megfelelő körülmények közt edzhessenek. Emellett ez az összes komáromi családot is szolgálja”- fogalmazott Stubendek László a munkafolyamat ellenőrzése után. A medencén kívül a mennyezetet is rendbe rakják.

A működtető Comorra Servis további 60 ezer eurót kér az önkormányzattól, amivel megoldható lenne a talajfűtés cseréje is egyben, és más szükséges munkálatok. Erről a képviselők a novemberi ülésen döntenek. „Az elmúlt években ez a második nagy fejlesztés az uszodában. Két éve a tanmedence és környéke újult meg 85 ezer euróból, amelyet szintén az önkormányzat gazdálkodott ki. Akkor javították a tetőszerkezetet és a levegőcserélő rendszert, továbbá cserélték a nyílászárókat. Új rendszer szabályozza a vizet, modern világítást szereltek fel és azon a tanmedence környékén már cserélve a talajfűtés.

Elkészült egy átfogó projekt is, ami az uszoda teljes felújítását célozza, erre pályázati pénzeket szeretnék megszerezni” – mondta el Keszegh Béla alpolgármester.

Az önkormányzat jóváhagyása után a munkafolyamat még nyáron indult és előreláthatólag decemberig tart. Az önkormányzat lehetőség szerint segít az egyes úszókluboknak az átépítés ideje alatt, hogy az edzések folytatódhassanak.

 

komarno.sk

hirdetés
Previous articleKomáromi vállalkozók és szakemberek felhívása a város képviselőihez
Next articleMegkezdődött a megyei választás Szlovákiában