HAZA SZÍNES - ÉRDEKES Megoldódott Freddie Mercury nyughelyének rejtélye

Megoldódott Freddie Mercury nyughelyének rejtélye

1158
hirdetés

fmHuszonegy évvel halála után megoldódott Freddie Mercury nyughelyének rejtélye: a nyugat-londoni Kensal Green temetőjében a közelmúltban emléktáblát emeltek a Queen együttes 1991-ben, 45 éves korában AIDS-betegségben meghalt énekesének.

    A „Bulsara emlékére” angol nyelvű feliratú táblán egy francia szöveg is olvasható: „minden szeretetemmel mindig közel leszek hozzád”, és egy M betű jegyzi a táblaállító kilétét – adta hírül a Daily Mirror című brit napilap honlapján.
    Farrokh Bulsara volt Freddie Mercury valódi neve, utóbbit akkor vette fel, miután 1971-ben a Queen együttes megalakult.
    M. pedig nem más, mint Mercury egykori szerelme és élettársa Mary Austin, aki az énekes halála után örökölte annak 10 millió font értékű Garden Lodge-i otthonát.
    Freddie hamvainak hollétét eddig senki nem ismerte. Feltételezték, hogy a hamvasztás után Mary Austin kapta meg az urnát, de ő erről soha nem nyilatkozott. Szóvivője most sem volt hajlandó kommentálni a brit lap hírét.
    A Kensal Green-i temető honlapja szerint emléktáblát csak az kaphat a temetőben, akinek hamvait szétszórták a szóróparcellában.
    Egy Queen-rajongó elmondta: az köztudott volt mindenki számára, hogy Freddit 1991-ben elhamvasztották a Kensal Green-i temetőben, de teljes talány volt az, hogy hol helyezték örök nyugalomra. „Egyes életrajzírók szerint a hamvakat még csak el sem vitték Kensal Greenből a hamvasztás után több mint egy évig. Az emléktábla felfedezése valóban izgalmas, és egy nagy áttörést jelenthet” – fejtegette.
    A biszexuális Mercury Maryt feleségének nevezte, a nő örökölte a sztár által hátrahagyott lemezek szerzői jogait. A Queen világszerte mintegy 300 millió lemezt adott el.

MTI

fotó: wikipedia

hirdetés
Previous articleA kisebbségek nem zsarolnak, az őket megillető jogokat kérik
Next articleStadionprogramról döntött a szlovák kormány