HAZA KÜLFÖLD Megkezdődött az olasz kamionossztrájk

Megkezdődött az olasz kamionossztrájk

863
hirdetés

Nem vezetett jelentős forgalmi fennakadáshoz hétfő reggelig az olasz fuvarozók országos sztrájkja, de van olyan olasz város és útszakasz, ahol a kamionosok demonstrációi miatt már leállt a közlekedés és az áruellátás is.

Nehézséget egyelőre Torinó városában teremt a kamionossztrájk. Fuvarozók és kamionjaik elfoglalták a város központi tereit. Az áruszállítás felfüggesztése miatt a torinói üzletek nem nyitottak ki, s a torinói piacok is zárva tartanak.
„Megállítjuk Olaszországot!” – szól a demonstrálók jelszava. A tüntetők a torinói polgármester és az összes többi olasz politikus azonnali lemondását követelik.
A fuvarozó szakszervezetek által vasárnap késő este elindított sztrájk a kormánynak az ágazatot sújtó megszorításai ellen tiltakozik. „Nem tudunk megélni! A kormánynak segítenie kell!” – mondták az utcán éjszakázó kamionsofőrök. Hangoztatták, hogy békés a szándékuk, de ha kell, „népforradalmat” robbantanak ki.
A tüntetők egész Olaszországban több mint száz helyszínen gyülekeznek. Hozzájuk kereskedők, kisiparosok és diákok is csatlakoztak. A Rómába bevezető egyik országutat traktorokkal foglalták el. Máshol a rendőrség távolította el az utakat blokáddal megbénító kamionosokat.
Szicíliában a lakosság már a hétvégén megrohamozta a benzinkutakat, attól tartva, hogy a kamionossztrájk miatt leáll az üzemanyag-ellátás. Nápoly környékén több településen az iskolákat sem nyitották ki, forgalmi káosztól tartva.
Nem tudni, meddig tart a sztrájk. Az olasz fuvarozók tavaly is karácsony előtt tüntettek, akkor több napon át. A demonstrációkat az olasz terrorizmusellenes nyomozó igazgatóság (Digos) is figyelemmel követi szélsőséges elemek csatlakozásától tartva.

MTI

hirdetés
Previous articleKomáromi autótesztelő: Suzuki SX4 S-Cross: Csak az a név – csak azt tudnám feledni…
Next articleÁtrepült az Egyenlítőn a jeladós fehér gólya