HAZA RÉGIÓ Megkezdődött a körforgalom kiépítése

Megkezdődött a körforgalom kiépítése

810
hirdetés

korforgalom_ferenczesek2Elkezdődött egy újabb komáromi körforgalom építése, mégpedig a város egyik legbalesetveszélyesebb forgalmi csomópontján, a Zámory és a Ferencesek utcája kereszteződésében. Az említett útszakaszon az útkereszteződés bonyolultsága és az érvényben lévő – nem túl gyakori – jobb kéz szabály alapján elsőbbségadási gyakorlat miatt számos esetben balesetveszélyes helyzet alakult ki a múltban. A járásrendőrség közlekedésrendészeti osztálya már több alkalommal felszólította a várost, hogy tegyen lépéseket a helyzet megnyugtató megoldása érdekében. Képviselői javaslatra a körforgalom kiépítése bekerült az idei fejlesztési tételek közé, így a napokban megindulhatott az átépítés előkészítése.
A körforgalomhoz kötődő projekt a közlekedésrendészettel folytatott hosszas tárgyalás végeredménye, amely korforgalom_ferenczesekmegoldást kínál a járdák, járdaszigetek, gyalogos átkelők és más eddigi problémákra is.
A közbeszerzés során 16 kivitelező lett megszólítva, közülük került ki győztesen a komáromi StaviKom Kft., amely 24 362,80 euróért (forgalmi adóval együtt) végzi majd el a munkát.
Szerződés a város honlapján IDE kattintva tekinthető meg.
A szerződésben foglaltak értelmében október végéig köteles a cég befejezni a munkálatokat, azonban a kivitelező számítása szerint – jó esetben – akár az iskolakezdésig is be lehet befejezni az átépítést, így előreláthatólag csupán a nyári vakációk ideje alatt lehet majd forgalmi korlátozásokra számítani az említett szakaszon.

-krá-, -kb-

komarno.sk

hirdetés
Previous articleMartFeszt Angyalai
Next articleMegkezdődött a kaszárnya tetőszerkezetének átépítése