HAZA RÉGIÓ Mediawave – várják a felvidéki alkotásokat is

Mediawave – várják a felvidéki alkotásokat is

787
hirdetés

50966A 25. évfordulóját ünneplő Mediawave Film és Zenei Együttlét kiemelt témája a falak, utalva a huszonöt évvel ezelőtti világeseményekre. Január 10-ig lehet a seregszemlére benevezni a filmeket. Felvidéki alkotásokat is várnak.
A közelmúlt történelmének egyik legemblematikusabb falbontása, a berlini fal ledöntése szolgáltatott apropót a kérdés feltevésére, miért épültek és épülnek a mai napig is szomszédokat, népeket, kultúrákat elválasztó falak. A kérdést a Mediawave kiemelt témaként jeleníti meg a filmes programban, de keresni – építeni és bontani – fogja más művészeti produkciók, közösségi akciók és performance-ok formájában is a rendezvényen – közölték a szervezők az MTI-vel.
A 25. alkalomra kettéosztják a komáromi Monostori erőd Dunai bástyájának udvarát, azaz lesz Kelet- és Nyugat-Mediawave más-más hangulatú programmal. A határt csak útlevéllel lehet átlépni, és már a belépésnél dönteni kell, ki milyen útlevelet vásárol belépőként – olvasható a közleményben.
Folytatódik a tavaly sikerrel elindított online filmfesztivál is, az előző évivel megegyező Úton tematikával. Ugyanazzal a nevezési lappal lehet a klasszikus és az online filmfesztiválra is jelentkezni, egy filmmel akár mindkét szekcióba is január 10-ig.
Az Úton kategóriába nevezett filmeket előzsűri szelektálja várhatóan január végéig. A programba beválogatott filmek a Mediawave honlapján is láthatóak lesznek március 1. és április 28. között. A nézők március 31-ig különböző kategóriákban szavazhatnak majd.
A 25. Mediawave Film és Zenei Együttlétet április 28. és május 2. között rendezik Komáromban, a Monostori erődben. További információk a Mediawave honlapján olvashatók.
A 2014-es program kiemelt vendége a Felvidék volt. Az itteni népi kultúra és a gasztronómia mutatkozott be a komáromi Monostori Erődben. A tavalyi seregszemlén mutatták be a révkomáromi Molnár Csaba vizsgafilmjét, a Nő a múltból címet viselő alkotást.
További részletek az alábbi honlapon találhatóak>>>. 

Felvidék.ma

hirdetés