HAZA RÉGIÓ Másfél éven belül megépül a gát

Másfél éven belül megépül a gát

720
hirdetés

fullNéhány héttel ezelőtt évszázadok óta nem látott árhullám vonult le a Dunán. A magas fokú szervezésnek és a példaértékű összefogásnak köszönhetően sikerült úrrá lenni a rekordmagasságú, 845 cm-en tetőző víztömegen. A folyó városunkban a medrében maradt. Dr. Molnár Attila polgármester, országgyűlési képviselő az építendő Komárom-Almásfüzitői gátrendszer ügyében intézett hozzászólást az Országházban, melyben sürgette a védmű mielőbbi megépítését.

A polgármester interpellációjában ismét megköszönte mindazok munkáját, akik részt vettek az árvízi védekezésben. Méltatta a vízügy, a katasztrófavédelem, a honvédség, a MÁV, a segély és civil szervezetek, valamint az önkéntesek-, és a kormány munkáját. Hangsúlyozta, erőt és biztonságot adott, hogy az árvíz által érintett valamennyi város, így Komárom is maga mögött tudhatta a kormány támogatását.

Dr. Molnár Attila emlékeztetett, hogy országgyűlési képviselőként egyik korábbi felszólalásában már sürgette a védmű mielőbbi megépítését. Aktuális hozzászólásában ismét kitért az ügyre és kérte a beruházás mielőbbi megvalósítását, mert a térségben a gát megépítése elengedhetetlen.

A szakállamtitkári válaszból megtudhattuk, hogy az érintett beruházás közbeszerzési eljárása a kivitelező kiválasztásának a fázisa zajlik. A munkálatok a közeljövőben megkezdődnek, és előreláthatólag 2015 tavaszára fejeződnek majd be.

– Ezzel a beruházással városunkban végre olyan árvízvédelmi gátrendszer valósul majd meg, amely magas fokú, és teljes körű biztonságot nyújt az egyre gyakoribbá váló dunai áradások idején is – összegezte a tényeket a polgármester.

komarom.hu

hirdetés
Previous articleCsaládi nap az Igmándiban
Next articleRECEPTEK: Gombás-tejfölös spagetti