HAZA HÍR-MIX MartFeszt – Nemzetpolitika és foci egy helyen

MartFeszt – Nemzetpolitika és foci egy helyen

767
hirdetés

martosPlakat-A4-page-001A tavalyi MartFeszt két, nagy érdeklődést kiváltó beszélgetése is megismétlődik idén, a július 9-13. között megrendezendő II. Martosi Szabadegyetemen. Lesz Kövér-Berényi fórum, és újra egy asztalhoz ülnek a külhoni magyar pártok elnökei. Focinyár lévén megkeressük a kapcsolatot foci és nemzetpolitika között is.

Ahogy egy éve, idén is a rendezvény fővédnöke, a magyar országgyűlés elnöke, Kövér László, valamint Berényi József, a Magyar Közösség Pártja elnökének fóruma nyitja a rendezvény szabadegyetemi részét csütörtökön. Kövér Lászlót szókimondó politikusként tartják számon, aki emellett fokozottan figyel a határon túli területek magyarságára, így vélhetően idén sem maradunk velős kijelentések nélkül. Újra eljönnek Martosra a kárpát-medencei magyar pártok elnökei is. Az ő beszélgetésük egyben tapasztalatcserét is jelent, és ez mindig magában hordozza érdekes ötletek, megoldások felvetülését, kiváltképp, hogy a közönség soraiból is meg lehet szólítani őket.

Ferenczi Attila labdarúgás-kutató, -szakíró és edző hosszú évek óta jelen van nem csak a foci világában, hanem a világhálón is. A laikusok videókból és cikkekből ismerhetik őt, mint a magyar futball hagyományainak kutatóját, és mint a rendszerszintű hibákra könyörtelenül rámutató bírálót. Bordás Sándor neves pszichológus és szociálpszichológus, aki szintén hosszú ideje ismert a felvidéki magyarok körében. Ők ketten is egy asztalhoz ülnek, ami biztosíték rá, hogy a magyar foci és a magyar társadalom betegségei egyaránt terítékre kerülnek. Péntek délután ezzel hangolódunk a focira, és reméljük, mindenki tudja, hol érdemes nézni a ma kezdődő futball világbajnokság utolsó meccseit! A szerdai, második elődöntő után, a szombati bronzmeccset és a vasárnapi döntőt is vetítjük Martoson, így a végjátékot jó társaságban, finom sörrel a kézben, kiváló képminőségben követhetik a focirajongók.

-MartFeszt-

hirdetés
Previous articleA vizsgálat lezárult, felejtse el!
Next articleKomáromi autótesztelő: Toyota Land Cruiser 3.0 D-4D Active: Jószerivel megállíthatatlan!