HAZA SZÍNES - ÉRDEKES Már csak egy dolog nem adatott meg Hajdú B. Istvánnak

Már csak egy dolog nem adatott meg Hajdú B. Istvánnak

640
hirdetés

Gyerekkora óta fontos szerepet játszik Hajdú B. István életében a sport, igazolt futballista volt, és jó néhány évig asztaliteniszezett. Olvasni is nagyon szeretett már óvodás kora óta, e két szenvedélye pedig későbbi hivatásában kapcsolódott össze. A Prima Primissima-díjas sportújságíró Nádas György Jó pihenést! című műsorának vendégeként a Dankó Rádióban beszélt kommentátori sikereit jelentő vízilabda-közvetítéseiről, és elárulta: szeretné megélni, hogy Magyarország ismét labdarúgó-világbajnokságon szerepeljen.

MTVA fotó: Sárosi Zoltán

Gyermekkori fényképeit nézve általában labdával látható a felvételeken Hajdú B. István, aki nagyon szeretett asztaliteniszezni és focizni, mesélte Nádas Györgynek a sportújságíró, bár bevallotta: lelkesedése nagyobb volt tehetségénél. „Amit viszont nagyon korán megtanultam, az az olvasás. Már középső csoportos óvodás koromban meséket olvastam a társaimnak. Ez a két dolog, a sport és az olvasás kapcsolódott nálam össze a sportújságolvasásban” – mondta Hajdú B. István, aki visszaemlékezett arra is, hogy gyerekként minden sportközvetítést megnézett a műkorcsolyától kezdve a birkózásig.

Sportkommentátorként legtöbbet futballt közvetített, ám mint fogalmazott, pályafutása jelentős részében a labdarúgás sportágként különösebb sikerélményt a közvetítéseknél nem adott. „Teljesen véletlenül, noha azt a sportágat soha nem űztem, belekerültem a vízilabda közegébe 1997-ben, ráadásul pont akkor, amikor Kemény Dénes átvette a magyar vízilabda-válogatott irányítását. Abban a korszakban közvetítettem televízióban, rádióban olimpiai bajnoki címet a férfiaknak, világbajnoki címet a hölgyeknél. A vízilabda volt az a sport, amelyben magyar dicsőségekről szólhatott a kommentátor, a krónikás, és a vízilabda nekem megadta ezt a sikerélményt” – idézett fel emlékezetes momentumokat pályafutásából a műsorban.

A beszélgetés során Hajdú B. István nagy álmát is megosztotta a hallgatókkal. „Nagyon sokat köszönhetek a hivatásomnak. Egyetlen dolog van, ami nem adatott meg a mi generációnknak, és a mögöttünk lévőknek sem. A magyar labdarúgó-válogatott 1986 óta nem járt világbajnokságon. Az én bakancslistámon szerepel, hogy megéljem, még ha nem is mint riporter, de nyilván úgy lenne a legjobb, hogy ott legyünk egy foci vb-n. Gyerekként emlékszem, hogy milyen más egy labdarúgó-világbajnokságra úgy készülni, hogy ott van a mi csapatunk, hogy a mieinknek szurkolhatunk. Ez legközelebb 2026-ban történhet meg, negyven évvel a legutóbbi vb-szereplésünk után”.

Amennyiben teljesül Hajdú B. István álma, és a válogatott kijut a 2026-os világbajnokságra, arról az M4 Sport nézői biztosan nem maradnak le. 2028-ig ugyanis a magyar labdarúgó-válogatott kizárólagos otthona az M4 Sport, így a soron következő két Európa-bajnokságot is hazánk legnézettebb sportcsatornáján követhetik.

A teljes beszélgetés újrahallgatható a Jó pihenést! Médiaklikk-oldalán.

Jó pihenést! – érdekes vendégek, izgalmas beszélgetések minden hétvégén reggel 6-tól 10-ig Nádas Györggyel a Dankó Rádió műsorán.

MTVA

hirdetés
Previous articleCsáky Pál: Az európai civilizáció jóval több, mint az Európai Unió
Next articleKik a Szövetség Komáromi Helyi Szervezetének parlamenti képviselőjelöltjei?