HAZA HÍR-MIX Május 20-án ingyenes múzeumlátogatás a későn fekvőknek…

Május 20-án ingyenes múzeumlátogatás a későn fekvőknek…

1358
hirdetés

Múzeumok éjszakája Komáromban

A komáromi Duna Menti Múzeum idén is megrendezi rendkívül közkedvelt rendezvényét, a múzeumok éjszakáját, amely május 20-án 14 órától 23 óráig tart majd. Idén is szakelőadók gondoskodnak a legkisebbek szórakoztatásáról, miközben a szülők az állandó és az időszaki tárlatokra is belépést kapnak.

A múzeum főépületében (Nádor utca 13.) 14 és 23 óra között lesz látogatható a Komárom és vidékének történelmi fejlődése az őskortól 1848-ig és a régió néprajza című állandó kiállítás, illetve az Élet a szavannákon, Afrika, a lenyűgöző kontinens élővilága című időszaki kiállítás, amelynek keretében az érdeklődők megismerkedhetnek az őskori kerámia és ékszerek készítésével, a szalvétatechnikával, illetve az afrikai maszkok készítésével. Délután kettőtől ötig lesz a múzeum udvarán kézművesfoglalkozás, ahol látogatható az agyagozás, tojásfestés és terménybabák készítését lehet megtekinteni, kipróbálni. A művészetbarátok minden bizonnyal érdeklődve tekintik meg 17 és 20 óra között Az izgalom biológiája című időszaki kiállításon belül a Varázslatos mandalák című tárlatot.

A múzeum és könyvtár épületében (Nádor utca 8. szám alatt) 23 óráig megtekinthető a 18-20. század első felének művészete című tárlatot, illetve a Duna mente élővilága című kiállítás. A látogatók 14 és 20 óra között a galéria képeiről reprodukciókat készíthetnek. Délután 2-től este 10-ig a természettudományi kiállítás keretében Szórakoztató természet című rendezvényen játékokban, alkotóműhelyekben, a kulisszatitkok fotógalériájában vehetnek részt.

A Zichy-palota kiállítótermeiben három állandó kiállítás várja a látogatókat. Ilyen a Komárom 1848-1945 és a Jókai Mór és Lehár Ferenc kiállítás, a lévai Barsi Múzeum vándortárlata, a Csilyejkárok hagyatéka, valamint Eifert János fotóművész tárlata. Ezeket 14 órától 23 óráig lehet megtekinteni. A Csilyejkárok hagyatéka újragondolva – modern kiegészítők című tematikai délutánon múzeumpedagógiai foglalkozásra kerül sor.

 

DUNATÁJ HETILAP 20/2017

hirdetés
Previous articleJővő héten kezdődik Komáromban a nagyszabású útfelújítás
Next articleSzlovákiai átlag alatt a munkanélküliség a Komáromi járásban