HAZA VÁLASZTÁSOK Közösen indul a parlamenti választáson a Magyar Fórum és az ODS

Közösen indul a parlamenti választáson a Magyar Fórum és az ODS

487
hirdetés

Közösen indul a választáson a parlamenten kívüli Magyar Fórum és az Občiansko demokratická strana (ODS). A közös lista állítását csütörtöki sajtótájékoztatóján jelentette a két párt elnöke, Simon Zsolt és Pavel Macko. A jelöltlista-állításhoz a Magyar Fórum adja a jogi keretet. A két pártelnök hozzátette, másokkal is tárgyalnak, de konkrétumokat erről nem közöltek.


„Szlovákiának kipróbált emberekre van szüksége, akik szakmailag kellően felkészültek és már bizonyítottak. Ez az az út, amin közösen szeretnénk elindulni” – jelentette ki Simon, hangsúlyozva, hogy két stabil, EU- és NATO-elkötelezett pártról van szó, amelyek tiszteletben tartják a polgári és az emberi jogokat, a jogállamiságot, és a piacgazdaságot támogatják.
Macko szavai szerint azoknak a szavazóknak kívánnak alternatívát nyújtani, akik kiábrándultak az elmúlt évek kormányzási módszerei és az országban uralkodó állapotok miatt. Hangsúlyozta, nagy kihívások várnak az országra. „Olyan ajánlattal kell a szavazók elé állnunk, amely reményt ad nekik” – tette hozzá.

TASR

Kép: facebook

hirdetés
Previous articleCsütörtöktől húsvéti szünet van az iskolákban
Next articleUkrajnai háború – Andrzej Duda: nem szabad az ukránok feje fölött tárgyalni a békéről