HAZA RÉGIÓ Közel 200 gyermek karácsonyozott a sportcsarnokban

Közel 200 gyermek karácsonyozott a sportcsarnokban

892
hirdetés

A Komáromi Tám-Pont Család- és Gyermekjóléti Intézmény és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat közös rendezvénye, melyre a rászoruló családok gyermekei kapnak meghívást, mintegy két évtizedes múltra tekint már vissza. A helyszín ezúttal is a sportcsarnok volt.

1

A rendezvényen megjelent dr. Molnár Attila polgármester és dr. Kreft-Horváth Loránd alpolgármester is. A polgármester ünnepi köszöntőjében megköszönte mindazok segítségét, akik valamilyen módon segítettek a megvalósításban. Bros Gergely római katolikus plébános kiemelte, jó látni, hogy ennyi segítőkész ember van Komáromban, akik félreteszik a saját idejüket, nem gondolva magukra azon dolgoznak, hogy mások ünnepét szebbé tegyék.

A Komáromi Tám-Pont vezetőjétől, Csöngei Ildikótól megtudtuk, hogy idén 245 meghívót küldtek ki, a rendezvényre százhetvenen fogadták el a meghívást.

– A támogatóknak köszönhetően gazdag csomagokat sikerült összeállítani. Az ajándékcsomagokban volt édesség, gyümölcs, gyümölcslé. Játékgyűjtést is hirdettünk, melybe a helyi óvodákon, iskolákon túl magánszemélyek is bekapcsolódtak, illetve mi magunk is vásároltunk játékokat, melyek közül minden gyermek választhatott magának egyet. Második alkalommal ajánlotta fel koncertbevételét a Horizont együttes, a bölcsőde pedig mézeskalácsokat sütött – mondta az intézményvezető.

Azok a gyerekek, akik valamiért nem tudtak eljönni az ünnepségre, később átvehetik csomagjukat a Komáromi Tám-Pontnál, a gazdára nem talált csomagokat pedig a hajléktalan ellátásban használják majd fel.

A rendezvényt támogatta:

Komárom Város Önkormányzata
Horizont Együttes
Komáromi Nyomda és Kiadó Kft.
Magyar Élelmiszerbank Egyesület
Solum Zrt.
Stühmer Kft.
Komárom bölcsödéi
Komárom oktatási-nevelési intézményei
Pletycafesec Kávézó – Tata
Magánszemélyek

 

 

komarno.sk

hirdetés
Previous articleMegajándékozták a rászoruló családok gyermekeit
Next articleFico: az Európai Uniónak vissza kell térnie a gyökereihez