HAZA HÍR-MIX Komáromban is bemutatkozik a világjáró fényképésznő

Komáromban is bemutatkozik a világjáró fényképésznő

1144
hirdetés

ingriIngrid Pluhár neve nem hangzik ismeretlenül a fotósvilágban. Bár kedvenc műfaját behatárolni nem is lenne könnyű, hiszen – a fotóművész biztos kezével –  egyaránt egyedi fényhatásokkal játszik portfóliós képein, otthonosan mozog a divat világában. Ami viszont Európa-szerte közismertté tette, azok a távoli, egzotikus vidékeken tett turistaútjai során elkészített tájképek.

Nem kalandvágyból költözött 1994-ben Ausztriába, hanem a szívét követte, amikor hetényi ingridlánykából osztrák frau lett. Mert bizony Ingrid szülőföldje itt van a csendes lankák alatt, s ide fűzik első fényképész élményei is. Valójában kilencévesen kezdett el képeslapokat gyűjteni, s egy idő után már bíráló szemmel nézte őket, s vizsgálta, ő mit tartott volna a képen fontosnak, s mi az, amit a fotós elmulasztott.

Házassága nem sikerült, két felnőtt gyermek édesanyjaként, válóperükről egyenesen egy fényképész-szakboltba ment, ahol vett egy analóg Canon kamerát. Azóta fotózik és vált ismertté a világban. Ezt a gépet 2010-ben cserélte fel digitálisra.  Ingrid Pluhár képeiből április 19-én nyílt kiállítás a Csemadok Galáriában.

DUNATÁJ HETILAP

hirdetés
Previous articleGál Sándor Harmadszor
Next articleAzért kell emlékeznünk, hogy ne feledjünk!