HAZA VÁLASZTÁSOK Kollár: Szeptember 30-án lesz a választás, korábbihoz nincs meg a támogatás

Kollár: Szeptember 30-án lesz a választás, korábbihoz nincs meg a támogatás

405
hirdetés
Kollár: Szeptember 30-án lesz a választás, korábbihoz nincs meg a támogatásSzeptember 30-án lesz az előrehozott parlamenti választás, korábbi dátum megszavazásához nincs meg a szükséges 90 parlamenti képviselő támogatása – jelentette ki Boris Kollár házelnök (Sme rodina) az ellenzéki próbálkozások kapcsán. A Smer-SD rendkívüli ülést indítványozott, amelyen júliusi választást szeretne megszavaztatni. Az ülést május 11-re vagy 12-re hívja össze Kollár.
Illusztráció, Pixabay

„Az OĽANO és az SaS leszögezte, nem támogat korábbi időpontot. Ez az egész csak egy lufi, hogy Fico és Pellegrini sajtótájékoztatókat tarthasson” – jelentette ki Kollár, hozzátéve, a korábbi időpont megszavazásához nem tudtak találni 90 képviselőt a javaslat támogatói.
Kollár szerint amikor 2022 decemberében az SaS elindította a kormány megbuktatását, a Smer-SD-nek és a Hlas-SD-nek akkor kellett volna megegyeznie a párttal a korábbi, tavaszi választásról. Viszont csak a szeptemberi dátumról sikerült kompromisszumos megállapodást kötni.
Az ellenzéki Smer-SD azt akarja elérni, hogy a parlament fogadjon el nyilatkozatot a hivatalnokkormányról, és szavazza meg a július 1-jei vagy 8-ai választást, az új kormány pedig terjessze elő a rövidebb választási határidőkkel kapcsolatos törvénymódosításokat.

TASR
hirdetés
Previous articleAlapiskolai beíratási körkép a Komáromi járásból
Next articleÓdor Lajos elfogadja a kormányfői posztot, lemond a jegybank alelnöki posztjáról