HAZA KÜLFÖLD Kilenc évet kapott Rezesova

Kilenc évet kapott Rezesova

1022
hirdetés

Súlyosbították az első fokon született ítéletet.

Kilenc év börtönbüntetésre ítélte Eva Rezesovát csütörtökön a Budapest Környéki Törvényszék. Az ítélet jogerős.

Rezesova(430x286)Stubeczky Sarolta bírónő az ítélet kihirdetése után röviden indokolta a döntést. Mint mondta, az elsőfokú ítélet ellen mindenki fellebbezett, másodfokon először is azt kellett eldönteni, hogy ezt hatályon kívül helyezik és új eljárás lesz, vagy megváltoztatják – jelentette a hvg.hu tudosítója.  Az ítéletben tényeket kell rögzíteni, és nem úgy, hogy „akár így is lehetett” – utalt az elsőfokú ítéletben hemzsegő „nem kizárható” fordulatokra, amit az ügyészség is kifogásolt. Emellett kimondta: semmiféle „vagány” sávváltás nem történhetett a Fiat részéről, szépen szabályosan közlekedett.

„Én is ember vagyok, én is anya vagyok” – mondta a tárgyalóteremben még kedden Rezesova. A milliomosnő az utolsó szó jogán arról beszélt, hogy két éve van már börtönben, a gyermekei nem lehetnek vele, és ez olyan fájdalom, amit csak egy anya érthet. Azt kérte a bíróságtól, hogy enyhe büntetést szabjanak ki, ennek ellenére az elsőfokú ítéletnél szigorúbb döntés született. Rezesova akkor hat év fogházbüntetést kapott.

Ahogy arról beszámoltunk, az ügy másodfokú tárgyalása – a nyári szünet után – hétfőn folytatódott. Több szakértőt is meghallgattak, köztük Császár Gergelyt, akinek elemzéséről már hetek óta folytak a találgatások, hiszen ő vette át az eljárásból kizárt Melegh Gábor helyét. A szakértő megállapítása szerint – elődje véleményével szemben – a Fiat vélhetően nem vágott be Rezesova elé, alaposan megnehezítve ezzel a védelem dolgát. Mindemellett Császár azonban azt sem tartotta valószínűnek, hogy a milliomosnő „kakaskodott” volna a másik kocsival. Egy műszaki szakértőt kizártak, Kovács Miklóst elfogultnak találta a bírónő.

A végzetes baleset 2012 augusztusában történt az M3-as autópályán. Az ittas nő egy kocsinak ütközött, hátulról szaladt bele a járműbe, amely így nekicsapódott a szalagkorlátnak. Az autó kigyulladt, benne négy utasával. Hárman bennégtek a kocsiban, negyedik társukért küzdöttek az orvosok, de két nappal később ő is meghalt a kórházban.

Hír24

hirdetés
Previous articleMár a választások előtt kapitulált az MKP!
Next articleTanévnyitó istentisztelet Komáromban