HAZA RÉGIÓ Kétszázhúsz felett

Kétszázhúsz felett

995
hirdetés

fullcarA komáromi Beke Olivér kiváló sporteredményekkel büszkélkedhet. 15 éves kora ellenére egy profi gokartcsapat, a Szép Ferenc vezette budapesti TOP-Motorsport tagja. Hazai és nemzetközi versenyeken szerepel.

Két évvel ezelőtt elmentem egy gokart táborba, ahol a pálya tulajdonosa felfigyelt rám, és az ő bíztatására indultam 4 amatőr versenyen. Télen pedig megállapodtunk Szép Ferenc csapatvezetővel, hogy a 2012-es évet nála kezdem és versenyzem majd. Nagy álmom volt, hogy a profik közt indulhassak – mondta a kezdetekről a fiatal sportoló.

Olivér számára a tavalyi év több sikert is tartogatott. Kezdőként szépen helytállt, és a szezon végére a hatodik helyre került. Megkapta az Év Kezdő Versenyzője-díjat is.

Ez egy 8 futamból álló versenysorozat, amit a Magyar Gokart Szövetség szervez több különböző helyszínen. Indultam magyarországi pályákon és külföldön is, Bruckban, illetve Dunaszerdahelyen – tudtuk meg Olivértől.

A gokart nem olcsó sportág. A fiút családja igyekszik patronálni. Van saját gokartja és saját szerelője, szponzora azonban mostanáig nem akadt. – A gokartom egy Alonso-vázas, Rotax motorral, ami 2 ütemű, 115 köbcenti és 28,5 lóerős. Ez elég jó gokartnak számít. A siker összetett dolog, sok apró részleten múlik. Éppen olyan fontosak a beállítások, mint a motor vagy a váz. A fiatal versenyző hozzátette: nagyon szeret versenyezni, bár a gokart veszélyes sport. Ő azonban nem fél egy-egy verseny előtt, és különben is odafigyelnek egymásra.

Amit a sportág a fiatal versenyzőtől megkövetel, azt Olivér maximálisan teljesíti. – Jó erőnlét kell hozzá, hiszen bármilyen könnyűnek is tűnik kívülről, mégis nagyon megeröltető. Nem ritka, hogy száz kilométeres sebességgel vesszük be a kanyarokat. A gokartok átlagsebessége 120 km/óra, de akár 180-nal is mehetnek – mondta Olivér. Profi pálya a környéken nem akad, így Olivér mindig ott készül fel a versenyekre, ahová a csapatfőnök hívja.

Legutóbb Olaszországban, majd Bruckban volt felkészítő edzése. A külföldi mezőny igen erős, így Olivérnek jó formában kell lennie. A komáromi fiú is a Forma 1-ről álmodik, ami azonban nagyon sok pénzbe kerül és szükség van a szponzorok segítségére is. Rövidtávú célként pedig azt tűzte ki maga elé, hogy minél több EB-n részt vesz.

komarom.hu

hirdetés
Previous articleAz év pedagógusa díj átadása – videó
Next articleÉszakon újabb beruházás, délen gyár megmentése, kérdőjelekkel