HAZA RÉGIÓ KEDVES HÁZIASSZONYOK, MÉZESKALÁCSRA FEL!

KEDVES HÁZIASSZONYOK, MÉZESKALÁCSRA FEL!

781
hirdetés

Gingerbread_men1A Komáromi Önkéntesek csapata megint kisütött valamit! Illetve… még nem készült el, de alig várjuk, hogy mindenki szívét és lelkét átjárja a mézeskalács hamisítatlan, finom illata! Nem kisebbet álmodtunk meg, mint azt, hogy elkészítjük KOMÁROM VÁROS MÉZESKALÁCSÁT! Ezúton is szeretettel várjuk azon komáromi, vagy járásbéli családok jelentkezését, akik hajlandóak lennének az otthon gyúrt mézeskalács nyers tésztájából egy darabot a közös célnak áldozni! Két „tésztagyűjtő helyet“ tűztünk ki. Az alább megjelölt pékségekben az adakozó nevét feljegyzik, a tésztát nyers állapotban fagyasztóban tárolják. Majd elérkezünk december 21-hez, amikoris egy nagy karácsonyváró rendezvénnyel várjuk a Klapka térre városunk lakóit, s a kedves vendégeket. A különféle tésztákat a pékségben eggyé gyúrják. A komáromi asszonyok munkájának egyesített eredményét a Klapka téren, december 21-én (vasárnap) 14:00-tól folyamatosan nyújtjuk, szaggatjuk, mobil kemencében kisütjük és díszítjük. Így december 24-én a legfürgébbek karácsonyfáján már csünghet is Komárom város mézeskalácsa – esetleg dísze lehet ajtónak, tálnak, szobának, koszorúnak – de legfőképp a szívnek!
Szponzoraink a kezdeményezésben, s a tészták „gyűjtőhelyei“:

PEKÁREŇ F&K PÉKSÉG (Földes István-a pékség a cipőgyárral szemben található), Mezőgazdasági iskola utcája (Uľ. Roľníckej školy) 3052., Komárom (SK)

PEKÁREŇ C.B.C.G. PÉKSÉG (Csicsó Péter-a pékség a „nagykéménynél“ található), Nádor utca (Palatínova ulica) 48., Komárom (SK)

karacsony-vianoce.eu

hirdetés
Previous articleMinden területen együttműködünk!
Next articleAz okmánybélyegek kora lejárt