HAZA SZÍNES - ÉRDEKES Izland és Új-Zéland a legvendégszeretőbb ország, Bolívia a legkevésbé (Szlovákia Pakisztán és...

Izland és Új-Zéland a legvendégszeretőbb ország, Bolívia a legkevésbé (Szlovákia Pakisztán és Bulgária között)

888
hirdetés

Izlandon és Új-Zélandon fogadják a legkedvesebben a külföldi turistát, míg Bolíviában a legbarátságtalanabbul – ezt mutatja a Világgazdasági Fórum jelentése, amely 140 országot rangsorol. Magyarország a 140-es listán az 50. lett 5,7 ponttal.

    Az országokat egy és hét pont között értékelték, az első helyre 6,8 ponttal került holtversenyben a két szigetország. Utánuk Marokkó, Macedónia és Ausztria a sorrend. Az első tízbe bekerült még Szenegál, Portugália, Bosznia-Hercegovina, Írország és Burkina Faso is. Utóbbi három egyaránt 6,6 pontot kapott, akárcsak Barbados, Kanada, Thaiföld, Mali, az Egyesült Arab Emírségek, Szingapúr, Málta, Belgium, Jemen, azaz igen szoros a mezőny.  
    Ami a lista legalját illeti, Bolívia 4,1 ponttal a sereghajtó. Nála kicsit kedvesebben fogadja az idegeneket Venezuela, Oroszország, Kuvait, Lettország. A „toppokrócok” tízes mezőnyébe bekerült még Irán, Pakisztán, Szlovákia, Bulgária és Mongólia. Utóbbi 5,5 pontot kapott, ugyanannyit mint Kína, Dél-Korea és Szaúd-Arábia – adta hírül a CNN amerikai hírtévé.
    A Világgazdasági Fórum vendégszeretet szerinti rangsora része egy széles tanulmányának, amely a turisztikai versenyképességet elemzi országok, földrészek szerint. A rangsoroláshoz saját gyűjtésű adatait, továbbá több nemzetközi szervezet – köztük a Világbank, az IATA (Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség), az Egészségügyi Világszervezet, az UNESCO – statisztikáit vette alapul.

MTI

hirdetés
Previous articleÚjraszentelték Pázmány Péter földi maradványait
Next articleA személyes kapcsolat erős várunk lehet az idegenben is (Malmői úti jegyzet)