HAZA RÉGIÓ Horgászok támogatták egy fiú műtétjét Komáromban

Horgászok támogatták egy fiú műtétjét Komáromban

666
hirdetés

A helyi horgászidény első versenyén közel négyszázezer forintot gyűjtött a Szőnyi Dolgozók Sporthorgász Egyesület egy halmozottan sérült, tizenkét éves fiú műtétjére – mondta el a szervezet elnöke, Benczik Attila.

A versenyen több, mint harminc horgász vett részt, nem csupán Komáromból, Ácsról, Bábolnáról és Gönyűről is érkeztek. Nevezési díjat nem szabtak meg, mindenki olyan összeget adott, amelyre lehetősége volt. Két kategóriában lehetett indulni, amatőr és versenyhorgászok külön mérették meg magukat.

Akadtak olyanok is, akik nem szálltak be a versengésbe, csak adományukat adták át. A versenyt Osvald Zsolt, a Komárom-Esztergom Megyei Horgászegyesületek Szövetségének ügyvezető elnöke nyitotta meg és elmondta, a szövetség is támogatta a kezdeményezést.

Treutz Bálint egy halmozottan sérült, tizenkét éves kisfiú, akinek mozgásjavító műtétre van szüksége, amelyet Barcelonában végeznek el. A műtét összege hárommillió forint, emellett az ott-tartózkodás és a rehabilitáció is költséges lesz. A műtétet követően Bálint ízületei lazábbak lesznek, javul a vérkeringése, javulhat a tartása.

A fiú a komáromi Móra-iskola diákja, a tanári kar pedig úgy döntött, segítséget ajánlanak Bálint családjának. Ennek érdekében jótékonysági koncertet szerveztek, ahol Rost Andrea operaénekes és Lakatos György fagottművész lépett fel.

Aki segíteni szeretne, most is megteheti, hiszen továbbra is várják a felajánlásokat az iskola alapítványán keresztül. Mindemellett licit is indult az intézmény Facebook-oldalán, ahol különböző felajánlások megvásárlásával lehet támogatni a kisfiút.

Farkas István

hirdetés
Previous articleElérhetetlenné tette a legnagyobb felvidéki magyar hírportál tartalmait a Facebook
Next articleA Slov-lex oldalon már magyar nyelven is megtalálhatók a közlekedési szabályok