HAZA GAZDASÁG Hamarosan indul a termelés az Alumetálnál

Hamarosan indul a termelés az Alumetálnál

1367
hirdetés

Felépült az ipari parkban a közel 1 milliárd Forintos beruházást megvalósító lengyel Alumetal cég csarnokának tartószerkezete. A társaság ebből az alkalomból tartott bokrétaünnepet május 4-én. Az eseményen részt vett Józef Mlocek ügyvezető igazgató, dr. Kancz Csaba kormánymegbízott és dr. Molnár Attila polgármester. A tervek szerint az alumíniumötvözetet gyártó cég még az idei évben megkezdi a termelést városunkban.

1

Józef Mlocek elmondta, a komáromi leányvállalat a lengyel tulajdonú cég első külföldi beruházása, ahol a legkorszerűbb technológiát alkalmazzák majd. Az Alumetal a másodlagos alumíniumötvözet gyártásában a negyedik helyet foglalja el Európában, 3 üzeme van, ahol éves szinten 160 ezer tonna terméket gyártanak. A cégnél jelenleg 550 ember dolgozik. Fő piacuk a motor- és autóipar, aminek 21 százaléka az övék.

– Az elmúlt 12 évben megháromszoroztuk a termelést, és hatszorosára növeltük az eladást. A komáromi ipari parkban 6 hónappal ezelőtt kezdtük meg az építkezést. Akkor még mi sem gondoltuk, hogy ilyen rövid idő alatt ilyen messzire jutunk! Ez annak a professzionális csapatnak köszönhető, akik a kivitelezést végezték – tudtuk meg az ügyvezetőtől.

Az Alumetal Group Hungary Kft. 24.000 m2-es csarnokának tartószerkezete elkészült, két hónap múlva pedig teljesen befejezik a több épületből álló komplexum építését is.

2014. október 10-én Budapesten jelentettük be, hogy az Alumetal Komáromot választotta első külföldi gyárának felépítésére. A társaság vezetői a lehető legjobb döntést hozták, az Alumetal a város kiemelt partnere lett. Ehhez az kellett, hogy az önkormányzat 2011-ben egy zöldmezős beruházást indítson el. Az uniós finanszírozású projektnek köszönhetően 40 hektárt közművesítettünk az ipari parkban – mondta dr. Molnár Attila polgármester.

A bokrétaünnepen elhangzott, hogy a próbagyártás még a nyáron elkezdődhet, a tényleges termelés pedig az idei év utolsó negyedében indul. Az Alumetal Group Hungary Kft. 150 embernek ad majd munkát.

komarom.hu

hirdetés
Previous articleGrónai megszerezte második thai box Európa-bajnoki címét
Next articleIllegális bevándorlás – Szlovák belügyminiszter: indokolt volt a vámosok fegyverhasználata