HAZA VÁLASZTÁSOK Gyorshír: Nem lesz MKP–Most-Híd találkozó

Gyorshír: Nem lesz MKP–Most-Híd találkozó

914
hirdetés

Eredetileg ma délelőtt, a Most-Híd pozsonyi székházában találkozott volna a két párt delegációja. A Felvidék.ma információi szerint azonban mégsem lesz MKP–Most-Híd találkozó.

Az MKP delegációja nem megy el a Most-Híd székházába tervezett hétfői megbeszélésre – erről a párt országos elnöksége döntött vasárnap esti, komáromi ülésén.

Úgy tudjuk, az MKP vezetése mindvégig nyitottnak mutatkozott a találkozóra, ám azt végül azért mondta le, mert Bugár Béla az elmúlt hétvégén bejelentette, pártjától felhatalmazást kapott a Smerrel, az SNS-szel és a Sieť-tyel történő kormánykoalíciós tárgyalások megkezdésére.

„A Szlovák Nemzeti Párt az elmúlt huszonöt évben jelentős károkat okozott a szlovák-magyar békés együttélés kialakításában, ezért az SNS-szel semmiféle szövetség- vagy koalíciókötést nem tudunk elfogadni” – nyilatkozta a Felvidék.mának egy, az MKP pártvezetéséhez közeli forrásunk.

A Felvidék.ma birtokába jutott egy négy pontból álló dokumentum is, melyet az MKP napokkal ezelőtt küldött el a Most-Híd elnökségének. A dokumentum azokat az alapelveket rögzíti, amelyekre az MKP szerint egy jövőbeni, sikeres párbeszéd építhető. Ennek harmadik pontja, hogy az MKP nem fogad el semmilyen, az SNS-szel történő együttműködést, sem a nyílt kormánykoalíciót, sem a háttérből támogató együttműködést.

Felvidék.ma

hirdetés
Previous articleMegemlékezés Ógyallán
Next articleFelrobbantottak egy autót Berlinben.