HAZA RÉGIÓ Fürdővárosok találkoztak Dél-Komáromban

Fürdővárosok találkoztak Dél-Komáromban

741
hirdetés

1

Városunk volt a házigazdája a Fürdővárosok Országos Szövetsége által tartott közgyűlésnek. Az eseményen dr. Molnár Attila a rövid köszöntő után prezentációval mutatta be Komáromot a tagoknak, míg Popovics György a Komárom-Esztergom Megyei Közgyűlés elnöke a megye turisztikai helyzetéről és annak fejlesztési lehetőségeiről beszélt.

– Városunk több évvel ezelőtt lett a Fürdővárosok Országos Szövetségének tagja. A szervezet évente két alkalommal tart közgyűlést. 2014-ben beválasztottak bennünket a 12 tagú elnökségbe. A Szövetség elfogadta Komárom invitálását, így az új elnökség megválasztására és az SZMSZ elfogadására nálunk került sor. Komáromot beválaszozták a hatékonyabb működés érdekében öt tagúra csökkentett elnökség tagjai közé – mondta el Turi Bálint alpolgármester.

Az esemény dr. Molnár Attila polgármester köszöntőjével kezdődött, aki bemutatta a várost a Szövetség tagjainak. Kiemelte Komárom történelmi múltját, de szólt az ipari parkról, a kulturális és idegenforgalmi lehetőségekről is. Popovics György, a Komárom-Esztergom Megyei Közgyűlés elnöke a megye turisztikai helyzetéről és annak fejlesztési lehetőségeiről tartott előadást.

A gazdasági mutatókat tekintve dobogós helyen állunk. A turizmus tekintetében azonban nem. Ennek fő oka Budapest, Győr vagy Székesfehérvár elszívó ereje. Épp ezért olyan komplex turisztikai területfejlesztési tervet kell kidolgoznunk, amely lehetővé teszi a vendégéjszakák növekedését. A megye történelmi, kulturális, természeti látványosságai egyedülállóak, ezt kell kihasználnunk – tudtuk meg Popovics Györgytől.

Az elnök ugyanakkor kiemelte, a megye integráló szerepet tölt be, céljuk, hogy kihasználják a határon átnyúló lehetőségeket is.

komarom.hu

hirdetés
Previous articleNyilatkozat a volt gadóci iskola ügyében
Next articleBugár Béláék a közoktatási törvény elhibázott módosításáért a pedagógustársadalmat teszik felelőssé