HAZA RÉGIÓ FortÉj a Monostori Erődben

FortÉj a Monostori Erődben

916
hirdetés

FortEj_ME_kicsiTűz és víz. Az ellentétek vonzzák egymást? Vagy inkább kioltják? Ezen is lehet mélázni a néphagyomány szerint szerelemvarázsló éjszakán a Duna-parton a naplementében. Június 21-én 17-22 óra között a Múzeumok Éjszakáján az Erőd izgalmas programokkal vár minden érdeklődőt!

17-20 óráig
Pékmesterség

A Magyar Pékek Fejedelmi Rendjének tagjai megszelídítik a tüzet, tepertős pogácsát, kürtős kalácsot, kenyérlángost készítenek, és meg is tanítják a pékmesterség fogásait az érdeklődőknek.

Zsonglőrjátéktér

A kíváncsi látogatók próbára tehetik reflexeiket, ügyességüket, kitartásukat és egyensúlyérzéküket is. A program során sokféle zsonglőreszközt ismerhetnek meg a résztvevők, mint például a buzogány, poi, ördögbot, hosszúbot, yo-yo, diaboló, kontaktlabda, gólyaláb, de kipróbálható a tányérpörgetés, a kötéltánc és a dobolás is.

Aranymosás a Duna-parton Legát István, amatőr helytörténet-kutatóval
17, 18, 19 és 20 órakor

Tárlatvezetés a „Duna hajók, mesterségek” című kiállításban
A vezetés során a makettek segítségével pillanthatunk be a magyar vonatkozású hadihajók sorsába, kiderül, hogy miért volt különleges hal a viza, és miért bőgőshajónak hívják a Jókai Mór Az arany ember című művéből ismert Szent Borbálát.

18-19 ill. 20-21 óráig
SVEJK – időtlen tragikomédia

Esti sétálószínházi előadás az eredeti történet alapján a MonoStory Erődszínházi Társulattal, az erőd amatőr színtársulatával.
Megírták! Megfilmesítették! Megrajzolták!

De most a Monostori Erőd korhű falai között színházi formában elevenednek meg a jól ismert jelenetek. A MonoStory Erődszínházi Társulat jellegzetes stílusában mélyebb, napjainkra is kivetíthető mellékszál teszi még különlegesebbé az amúgy is egyedi művet. A darab központi kérdése a kisember sorsa, útkeresése egy normálisnak látszó társadalomban.

21 órakor
Tűztánc bemutató a Tűzmadarak Zsonglőrcsoport előadásában

21.30 órakor
Fényfestés a Dunai Bástya homlokzatán a Vox Femina Kórus dalaival

A szervezők a programváltozás jogát fenntartják.
A program eső esetén sem marad el.
Helyszín: Monostori Erőd, 2900 Komárom, Duna-part 1.
További információ:
www.erod.hu
info@fort-monostor.hu
+36 34 540 582

hirdetés
Previous articleA legsikeresebb komáromi diákok fogadása (VIDEÓ)
Next articleÉvadzáró társulati ülés a Komáromi Jókai Színházban