HAZA RÉGIÓ Fontos döntések a megyei közgyűlésen

Fontos döntések a megyei közgyűlésen

1791
hirdetés

Február 6-án tartotta az idei első, sorrendben 29. ülését Nyitra Megye Önkormányzata, ahol a Komáromi járással kapcsolatosan fontos döntések születtek.

A 18 napirendi pontból álló nyitrai tanácskozás egyik vagyonjogi kérdése a Zdravcentrum épületét érintette – tudtuk meg Stubendek László polgármestertől, járásunk megyei képviselőjétől. Mint ismeretes, az épület ötöd részben Komárom város tulajdona, négyötöd része pedig megyei tulajdonban van. A két tulajdonos egy időben, de külön hirdette meg a versenytárgyalást az épület eladására a tavalyi év végén. Mindkét helyen a dunaszerdahelyi bejegyzésű NOÉ kft. jött ki győztesen, amelynek nevéhez kötődik már a VII. lakótelepen működő felújított egészségügyi központ.

„A város részére 155 558 eurót ajánlott a kft, amelyet legutóbbi ülésén jóváhagyott a komáromi képviselő-testület. A február 6-i ülésen fogadták el a megyei képviselők a másik részre szóló ajánlatot, amelyre 618 362 eurós összeget ajánlott a nyertes cég. Ezzel a teljes ingatlan a NOÉ kft. tulajdonába kerülhet, amely az elképzelések szerint itt is egészségügyi szolgáltatásokat szeretne biztosítani” – mondta el a részleteket Stubendek László.

Másik fontos döntés, amely a Komáromi járást érinti az utak felújításával kapcsolatos. „A képviselők a megyei költségvetésben a 4,5 millió eurós összeget hagytak jóvá az utakra, amelyből most közel 3,5 milliót osztottak szét, s ebből 550 ezret meghaladó összeg jöhet a járásunkba” – tette hozzá Komárom polgármestere.   

Tételesen: Komáromban egy kisebb szakasz, Ógyalla és Szentpéter között, Ógyalla és Ímely között, Kolozsnémán és Lakszakállason belül, továbbá Kulcsod és Csicsó között. Ezen felül Bátorkeszi és Muzsla között is javítják az útfelületet. Ezek a munkák előreláthatólag a nyár folyamán valósulnak meg.

„Még tavaly döntöttünk egy másik, 3,5 milliós csomagról is, amely a közbeszerzések után most tavasszal valósul meg” – mondta Stubendek László. Ebben a csomagban Martoson, Bagota és Perbete között, Lakszakállason, Keszegfalun, Madar és Bátorkeszi között, Nemesócsa és Gúta között, továbbá Nemesócsán belül kerül sor útjavítási munkálatokra.

Bővebb információ:

Zdravcentrum:
https://www.unsk.sk/files/showfile/28309

Utak:
https://www.unsk.sk/files/showfile/28311
https://www.unsk.sk/files/showfile/28312

hirdetés
Previous articlePályázati lehetőségek komáromiaknak
Next articleSikeres komáromi iparisták