HAZA SZÍNES - ÉRDEKES Felvidéki Vágta – várják a lovasok jelentkezését

Felvidéki Vágta – várják a lovasok jelentkezését

1129
hirdetés
59682A Nemzeti Vágta előfutamaként idén is megszervezik a Felvidéki Vágtát. A múlt évhez hasonlóan az eseménynek Dunaszerdahely ad otthont. A sikabonyi repülőtéren június 25-én kerül megrendezésre a felvidéki előfutam.

A Felvidéki Vágta győztese további két lovassal részt vehet a Budapesten megrendezésre kerülő Nemzeti Vágtán. Itt abban a megtiszteltetésben lehet része, hogy saját települése, illetve a Felvidék képviseletében szállhat nyeregbe a győzelemért.

„A Felvidéki Vágtára már várjuk a jelentkezőket. A jelentkezési határidő június tizedike. Felvidéki amatőr és profi lovasok nevezését is várjuk” – tájékoztatta a Felvidék.ma-t Bóna Erzsébet, a Felvidéki Vágta szervezője. Hozzátette, a profi versenyzők esetében a tíz futamgyőzelem feletti versenyzők jelentkezését már nem fogadják el. Mint a szervező megjegyezte: „A dunaszerdahelyi előfutamról három ló kapja meg az indulási jogot a Nemzeti Vágtán való részvételre.  A házigazda lova, valamint a döntő első két helyezettje kerül ki a budapesti nemzeti versenyre.”

A vágtára a 18. életévüket betöltő lovasok jelentkezését várják. Minden nevező lovas bármilyen fajtájú és nemű, ötéves (születési év 2011), vagy idősebb lóval vehet részt a megmérettetésen. Ez alól kivételt képez az ismeretlen származású, az argentin póló póni, az Akhal Teke, az angol telivér, verseny félvér fajtájú és a genetikailag oda sorolható lovak.  Egy lovas egy lovat nevezhet be.

„A lovasok már most készüljenek a versenyre. Készítsék fel lovaikat, tanulmányozzák át a nevezési feltételeket. Minden amatőr versenyzőt várunk, nem feltétel a versenyen való jártasság” – hangsúlyozta Bóna Erzsébet.

A nevezéssel kapcsolatos további információ elérhető a Felvidéki Vágta hivatalos honlapján ITT>>>.
A nevezési lap letölthető ITT>>>.

Pásztor Péter, Felvidék.ma
Fotó: archív

hirdetés
Previous articleMájus 20-21-én nyolcadik alkalommal építhetjük a Szeretethidat!
Next articleElgondolkodtató vélemény…