HAZA HÍR-MIX Felhívás városi támogatások kérvényezésére

Felhívás városi támogatások kérvényezésére

831
hirdetés
Komárom város önkormányzata a 2017-es évre jóváhagyott költségvetésében 10 ezer eurót különített el olyan kérvények támogatására, melynek célja életkörnyezetünk minőségének javítása és természeti értékeink védelme. A pénzügyi támogatást a következő területeken lehet igényelni:
a) természet- és egészségvédelem,
a1) zöldfelületek arányának növelése és minőségének javítása Komárom városában;
a2) a zöldterületek védelme, élőhelyek védelme, biotópok és közvetlen környezetük védelme;
a3) a zöldfelületek és közterületek minőségének javítása (faültetés, gyepesítés, zöldfelületek gondozása, virágültetés közterületen);
a4) invazív fajoktól mentes zöldterületek kialakítása;
a5) környezeti és egészségvédelmi nevelési célú programok szervezése,
b) természeti értékek védelme.
A következő időszakban lehetőség nyílik pályázni pénzügyi támogatásra.
A teljes keretösszeg 10 ezer euró, egy kérvény maximálisan 2 ezer euróig terjedhet. Pénzügyi támogatást kérvényezhetnek fizikai személyek – vállalkozók, jogi személyek – kereskedelmi társaságok és jogi olyan személyek, amelyek nem vállalkozási céllal alakultak, pl. polgári társulások, érdektársulások, nonprofit szervezetek, alapítványok és komáromi székhelyű társulások, melyek tevékenységüket városunkban végzik és a helyi lakosságnak nyújtanak szolgáltatásokat. Adott kérvényezőnek az adott naptári évben csak egyszer lehetséges pénzügyi támogatást nyújtani.
A kérvényezőnek önrészt is kell vállalnia. Jogi személyek – kereskedelmi társaságok és fizikai személyek – vállalkozók esetében 50%-os önrészt kell felmutatni a teljes feltételezett költségekből. Azon jogi személyek esetében, melyek nem vállalkozási céllal alakultak, 30%-os az önrész. Az önrész felmutatása alapfeltétele a támogatás odaítélésének.
A pályázat elsődleges célja az idei évben, életkörnyezetünk és lakosaink egészségének védelme, továbbá természeti értékeink megőrzése.
A kérvényeket írott formában, személyesen vagy postai úton adhatják le a Városi Hivatal iktatójában (Námestie Generála Klapku 1, 945 01 Komárno). A kérvényhez szükséges nyomtatvány elérhető a Városi Hivatalban és a város honlapján (az ide vonatkozó 12/2015-ös számú önkormányzati rendelet a 28/2015-ös számú rendelet módosításában ITT tekinthető meg).
Ha szeretné letölteni a kérvényt, kattintson IDE!
Bármilyen kérdés esetén a hivatal Városfejlesztési Főosztály Projektmenedzseri és Környezetvédelmi Részlegének alkalmazottja áll a rendelkezésükre.
A beérkező kérvényeket a szakbizottságok ajánlása alapján folyamatosan bírálja el a városi képviselő testület; a pályázatokat szeptember 30-ig vagy a keretösszeg kimerítéséig lehetséges benyújtani.
komarno.sk
hirdetés
Previous articleMegérkezett Magyarországra az orosz elnök
Next article110 éve született Selye János