HAZA KÜLFÖLD Elpusztult Overdose

Elpusztult Overdose

862
hirdetés

overdose(650x433)A német sajtó által magyar csodalónak is nevezett Overdose szerda délután háromnegyed hatkor vesztette életét.

A nemzetközi hírű telivér 10 éves korában egy németországi tenyésztelepen súlyos betegség után, kólikában, hasi katasztrófa következtében elpusztult. 128 éve egy kólikaroham vitte el Kincsemet a csodakancát is.

A pannoniaoverdose.hu írása szerint Overdose még legalább 15 évig fedezhetett volna. A hírt addig nem akarták nyilvánosságra hozni, amíg többségi tulajdonosa meg nem tudta.

A magyar galoppsport egyik leghíresebb képviselője 2010 augusztusáig volt veretlen, sorozatban 14 futamot nyert meg. Hat éve savós patairha-gyulladást kapott, emiatt veszélybe került karrierje. 2010-ben visszatért, de két megnyert futam után csak hetedik lett a baden-badeni Goldene Peitschén. Egy évvel később viszont ismét győzött, mégpedig Hoppegartenben, majd a Haydock Parkban és a Royal Ascoton is újfent bizonyította egyedülálló tehetségét, utóbbi helyszínen a negyedik helyen ért célba. Overdose 2011. november 13-án, Rómában futott utoljára, és akkor győzött.

Gazdája kívánságára Alagon fogják eltemetni.

Sport24

fotó: MTI

hirdetés
Previous articleBalog Tibi mindent visz!
Next articleHarmadfokú hőségriasztás lép életbe…