HAZA RÉGIÓ Elkészült a Komárom-alkalmazás

Elkészült a Komárom-alkalmazás

731
hirdetés

GUIDE@HAND_logo2014-ben a Duna-Gerecse Nonprofit Kft. és a Magyar Tudományos Akadémia fejlesztett egy mobilokra és táblagépekre letölthető alkalmazást, amely végigkalauzolja a hazánkba látogató külföldieket az adott város nevezetességein, emellett az aktuális programokról és a szolgáltatókról, vendéglátóhelyekről is informál. Az alkalmazás népszerű a turisták körében, most az szeretnék elérni, ha a város lakosai is használnák.

– A Duna-Gerecse guide@hand egy mobil applikáció, amely virtuális idegenvezetőként végigkalauzolja a Komáromba látogatókat a nevezetességeken. Letöltéséhez kell internetkapcsolat, de utána már offline módban, azaz internet nélkül is üzemel az alkalmazás. Letöltése ingyenesen megoldható a Tourinform Iroda ajtaján található QR-kóddal vagy a Play Áruházon és az AppleStore-on keresztül – tudtuk meg Szentesi Tamástól, a város turisztikai menedzserétől.

Az alkalmazást a Duna-Gerecse Nonprofit Kft. és a Magyar Tudományos Akadémia fejlesztette ki még 2014-ben. Megtalálható rajta Komárom mellett többek közt Tata, Neszmély vagy Kocs túraútvonala is. Az applikáció GPS koordináta alapján kalauzolja a turistákat, a túra Komáromban a Tourinform elől indul, majd minden nevezetességnél szöveges és hangos információt nyújt. Lehet választani a gyalogos és a kerékpáros útvonal közül, de az alkalmazásnak más előnyei is vannak.

– Elérhető egy eseménynaptár is, amely a régió aktuális programkínálatát tartalmazza, de ugyanígy hozzáférhetők a különféle szolgáltatók, vendéglátóhelyek és szálláshelyek is, melyekről szintén szöveges információ olvasható, és emellett még navigáció is indítható. A túraútvonalak elmenthetők, azokhoz fotó csatolható és a közösségi oldalakon meg is lehet ezeket osztani – magyarázta Szentesi Tamás.

Ezen utóbbi funkciók azok, melyeket a komáromiak is jól ki tudnak használni, ezért szeretnék népszerűsíteni a Duna-Gerecse guide@hand alkalmazást a város lakói körében is.

Letöltés: Play Áruház / AppleStore – guide@hand

KOMAROM.HU

hirdetés
Previous articleNem mindennapi látvány Komáromnál: tömegével vonultak a busák
Next articleMenyhárt József lett a Magyar Közösség Pártjának új elnöke