HAZA KULTÚRA Elképesztő lesz az idei Komáromi nyár

Elképesztő lesz az idei Komáromi nyár

1136
hirdetés

13343011_1695087430752829_555531461896838962_nEmlékszünk még a tavalyi Komáromi nyár programsorozatra, amelynek keretén belül hétvégente zene és jókedv töltötte be a Klapka tér környékét? Az idei minden bizonnyal túlszárnyalja a tavalyi rendezvényt! Minden péntek-szombat-vasárnap színvonalas program várja a lakosságot – ingyen, vagy potom áron.

Ami mindenképpen más lesz a tavalyi évhez képest, hogy a péntek-szombati programok nem a Klapka-téren, hanem a Tiszti pavilon udvarában zajlanak majd. Ennek több oka is van, nézzünk ezekből párat: a területen van víz; toalett; árnyékos, piknikezésre is alkalmas pázsit; fedett színpad – emellett pedig igazán kellemes a környezet is. A péntek-szombati Bor- és Fröccsteraszt is ide helyezik át a múzeum kertjéből, ahol idén már nem csak borozgatni lehet a lombos fák alatt, hanem vacsorázni is.

A pénteki programok este kezdődnek, és többnyire valamilyen élő zene biztosítja a kellemes hangulatot. Például fellép az ismert komáromi színésznő, Szvrcsek Anita, az A.V.E.  Emmer Péterrel, vagy a magyarországi Retroller együttes.

Szombaton már délután kezdődik a móka – méghozzá szó szerint. Ugyanis a délutáni programokra elsősorban a családosokat várják. Lesz két ugrálóvár, arcfestés, süteménydíszítés a Praliné cukrászdával, ezen kívül a Komáromi Animátorok és a Komálom szervezői foglalkoznak majd a kicsikkel. Az egyik hétvégén az ismert edző, Slávik Évi tornázik majd a gyerkőcökkel, Tompeti és barátai pedig táncra is perdítik majd őket. Ringató is lesz Süll Kingával, de a program még korántsem teljes, további attrakciók várhatók! Az esti program hasonló, mint a pénteki. De azért felsorolunk néhány fellépőt: Gabriel Jonáš & Friend Feat. Hanka Gregušová, GÁJER BÁLINT,  Nu Thang Project. 

Összesen öt zenés, kellemes szombat estét (délutánt) tölthetünk el a Tiszti pavilon udvarában a nyári szünet alatt. Két alkalmat kivinnének a VI-os bástyához,  amely újabban szintén szépen rendbe van téve, piknikezésre is alkalmas. Ez a két alkalom fizetős lenne, azonban a beugró csak jelképes, és mindjárt jár érte egy pohár bor is. Itt olyan fellépőket láthatunk, mint a HODEK DÁVID BAND RADICS GIGIVEL, vagy a Sárik Péter Trió Szőke Nikolettával. Egyszóval igazán színvonalas lesz a program!

Van egy “maradék” hétvégénk is – nevezetesen a nyolcadik. Nos, ezen a hétvégén – július 29-30 – várható a nyár legnagyobb bulija: a Lake Up!. A Holt-Vág parton a Hősök, a Halott Pénz és a Rytmus ad majd koncertet. Ugyanezen a hétvégén zajlik a komáromi Matica-ház szervezésében a Matica-napok (Národné matičné slávnosti 2016), várhatóan gazdag programmal.

Azonban korántse higgyük, hogy ennyi lenne a Komáromi Nyár. Ezeken kívül minden vasárnap délután, a Lehár Ferenc Polgári Társulás szervezésében koncert és utcabál zajlik majd. Ennek a programnak a helyszíne nem változott: megmaradt a jól megszokott helyen, a Klapka téren.  

Az idei Komáromi nyár – akárcsak a tavalyi – a lakosság és város összefogásával jön létre. Fő szervezője egy polgári társulás, amelynek vezetője Ferenczi Zsolt (Ferenczi Zsolt 2015-ben a Bor- és Fröccsterasz működtetője volt). Most ez a polgári társulás fogja össze és koordinálja a tavalyi rendezvény szervezőit.

Élvezzük hát az idei Komáromi Nyár bőséges kínálatát!

A végleges program még alakul, színesedik, a szervezők hétfőnként hozzák majd nyilvánosságra a pontos menetrendet a rendezvény Facebook-oldalán. 

flyer---megosztashoz

 

sziakomarom.sk

hirdetés