HAZA KÜLFÖLD Elfogyott a Fidesz kétharmada

Elfogyott a Fidesz kétharmada

1019
hirdetés

Kesz-Zoltan(1)(430x286)Kész Zoltán, a baloldali ellenzéki pártok által támogatott jelölt nyerte a veszprémi időközi választást, ezzel elfogyott a Fidesz kétharmados többsége az Országgyűlésben.

A Nemzeti Választási Iroda adatai szerint a szavazatok közel 98 százalékos feldolgozottságánál Kész Zoltánnak 42,72, a fideszes Némedi Lajosnak 33,62 százaléka van.

Az ellenzéki jelölt az első összesítésektől fogva jelentős, mintegy 10-11 százalékos különbséggel vezetett.

20:49 Abaújszántón is választottak

Ez a település nem veszprémi 1-es körzethez tartozik. A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei kisvárosban időközi polgármester-választást tartottak, mert az előző városvezető lemondott. A szavazást itt a független Sáfián Ádám nyerte.

20:43 Az MSZP-nek fontos mondandója lesz!

Ezért ők nem közleményben kommentálják az eredményt, hanem 21 órakor sajtótájékoztatót tart Tóbiás József pártelnök.

20:41 A feltűnően gyorsan érkező ellenzéki pártreagálások sorában a Jobbik a következő

Bár ők nem Kész Zoltánt támogatták, de azt írták, hogy „ma nem a független jelölt győzött, hanem a Fidesz bukott meg. Az Orbán-kormány folytatta mélyrepülését, a Kubatov-listákra épített gépezett összeomlott, mert az emberek már immunisak a kormány sajtóhazugságaira. A Jobbik, mint Magyarország második legerősebb pártja folytatja a kormányzati felkészülést.”

20:39 Felébredt az MTI

És 20:32-kor ki is adta az első hírt, hogy Kész Zoltán nyerte a mandátumot.

20:38 A liberálisok már a Fidesz többségének lebontását vizionálják

„A mai nappal egyértelmű bizonyítást nyert, hogy a demokratikus ellenzéki erők – legyenek azok pártok vagy civil szervezetek – összefogása sikert hozhat a Fidesszel szemben. A ma megkezdett úton tovább kell menni: a kétharmad lebontása után a Fidesz többségének a lebontása a következő cél Veszprém után Tapolcán, majd sorra a többi településen” – így reagált a Fodor Gábor vezette Magyar Liberális Párt.

20:33 Itt az első pártreagálás – az Együtt szerint az igazság győzött

„Kész Zoltán mai győzelme visszaadja sokak reményét, hogy Magyarországon lehet politikát építeni az egyenes beszédre és a becsületes politizálásra. Mert szemben a Fidesz által sugalltakkal, a politika nem a fizetett aktivisták háborújáról, a közpénzen és lopott pénzen terjesztett becstelenségekről és a választók ipari méretű megtévesztéséről szól, hanem arról, hogy hogyan lehet nyugalomban, gyarapodásban és békében élni” – írta az ellenzéki párt, felszólítva a Fideszt, hogy ne tegyen kísérletet a választói akarat megváltoztatására.

20:27 Eseménydús nap volt!

Összezördült Schiffer és Kész, a Jobbik csalást emlegetett, a választók többsége pedig otthon maradt. De még nincs vége, a jelöltek és a pártok reakcióival is hamarosan jelentkezünk.

20:25 Maradni látszik a 10 százalékos különbség

Ez pedig azt jelenti, hogy még csak szoros sem volt a választás, Kész simán elhozta Veszprémet.

20:21 Alacsony volt a részvétel

A választási iroda adatai szerint 45,12 százalékos volt a részvétel az időközi választáson.

20:17 Kész megnyerte a választást

80 százalék körül jár a feldolgozottság, gyakorlatilag kijelenthető, hogy Kész Zoltán megnyerte a veszprémi időközi választást.

20:14 Már közel 73 százalékos a feldolgozottság

A további sorrend: Gerstmár Ferenc (LMP) 4,62, Bősze Ferenc (független) 2,69 százalék. A többi jelölt egyelőre 1 százalék alatt szerepel.

20:12 A Jobbik a harmadik

Varga-Damm Andrea jobbikos jelölt közel 14 százalékkal áll a harmadik helyen.

20:09 Továbbra is 10 százalék Kész előnye

Kezd beállni a 43:33-as eredmény.

 

Hír24

hirdetés
Previous articleRájár a rúd a kocsitolvajokra
Next articleArnold Schwarzenegger Budapesten