HAZA RÉGIÓ „Életet jelentő vért szeretettel“

„Életet jelentő vért szeretettel“

570
hirdetés

Az AGEL-csoporthoz tartozó kórházak, köztük a Komáromi Kórház „Életet jelentő vért szeretettel“ címmel véradást szervezett, melynek keretén belül a hematológiai-transzfúziós osztály felhívására 38 adományozó jelentkezett, köztük alkalmazottak, testvérek, szerelmespárok, családtagok. Az önkéntes véradókat az egészségügyi dolgozók meglepetéssel várták, a hematológiai-transzfúziós osztály megújult helyiségeit a Valentin-nap alkalmából szívecskékkel tették barátságosabbá.

„Minden adományozó, aki véradásra érkezik kórházunkba, nagy megbecsülésnek örvend részünkről. Vannak rendszeresen visszatérő véradóink is“ – mondta a hematológiai-transzfúziós osztály főorvosa, MUDr. Radi Enikő. Erre a szép alkalomra a véradók között volt kolléganőnk, Husár doktornő is a férjével.  Minden adományozó szép ajándékot kapott és örömmel fogadták a közös fényképezkedési lehetőséget is az egészségügyi nővérekkel és a nagy piros szívvel.  A vér levételekor remek légkör uralkodott, mindenki tudatosította, hogy egy életmentő, nemes cselekedet részese lehet.

A véradás nagylelkű tett, az adományozók segítenek azoknak, akiknek betegségük, balesetük, vagy műtétük miatt vérre van szükségük, mellyel nem egy esetben az életüket mentik meg. Vért minden egészséges,18 és 60 év közötti személy adhat. Amennyiben az adományozó egészséges, a szervezet gyorsan pótolja a „veszteséget“.

„A szerelmesek napját övező időszak lehetőséget kínál a fiatal pároknak a közös véradásra. Ez egy kedves és számomra megható esemény, amikor a fiatalok talán első alkalommal, egymás kezét fogva adnak vért.  Ahogy Márk evangéliumában olvashatjuk: Szeresd felebarátodat, mint önmagadat! Fiatalokkal dolgozni energiával tölt fel és meggyőz arról, hogy a jó nem veszett ki az emberekből, s hogy ezekre a fiatalokra nemcsak a szüleik, hanem mindannyian okkal büszkék lehetünk“ – tette hozzá a főorvosnő.

agel, (N.Zs.)

hirdetés
Previous articleEmberölés miatt emeltek vádat az inkubátorban holtan talált csecsemő ügyében
Next articleKözkívánatra még egyszer találkozhatunk Háry Jánossal Komáromban