HAZA BELFÖLD Eddig hétszázan jelentkeztek Procházka pártjába

Eddig hétszázan jelentkeztek Procházka pártjába

679
hirdetés

47355_210_140Radoslav Procházka parlamenten kívüli Háló nevű pártja tagfelvételt hirdetett. A részletes jelentkezési lapot július 3-áig mintegy 700 érdeklődő töltötte ki. További több százan még a párt megalakulása előtt kinyilvánították, hogy az együttműködés másfajta formája is érdekelné őket – jelentette ki a párt szóvivője, Martin Dubéci.
A tagfelvételt kérelmező űrlapok alapján érdekesnek mondható a Háló iránt érdeklődök kora és megoszlása. „Az érdeklődők majdnem fele (48 százalék) 34 évnél fiatalabb, 80 százalékuk pedig még soha egyetlen politikai tömörülésnek nem volt a tagja, és a legtöbb lehetséges párttag az Eperjesi és a Kassai kerületből származik. „A tagfelvétel iránt az ország 76 járásából van érdeklődő” – tájékoztatott a párt szóvivője.
A Háló előkészítő bizottsága fokozatosan dolgozza fel a tagfelvételt kérelmező űrlapokat, és az érdeklődőkkel felveszik a kapcsolatot. „Nagyon örülök, hogy Szlovákia minden szögletéből van érdeklődő, és a Hálóban lehetőséget látnak az országban uralkodó viszonyok tényleges megváltoztatására” – jelentette ki a Háló megalapítója, Radoslav Procházka.
A Hálót június 12-én jegyezték be a belügyminisztériumban. A párt jobbközép pártként definiálja magát. Procházka elmondása szerint a pártalapításra a köztársaságielnök-választás első fordulójában elért eredménye motiválta. A Háló munkájába elsősorban a fiatalokat szeretné bevonni. A szlovákiai politikai palettán a Háló fő vetélytársának Procházka a Smert tartja.

dé, Felvidék.ma

hirdetés
Previous articleA régió polgármesterei egyeztettek Komáromban
Next articleKarinthy-gyűrűt kapott a Szomszédnéni Produkciós Iroda