HAZA HÍR-MIX Durva lesz!

Durva lesz!

802
hirdetés
durva_lesz_basti_cziriaE jegyzet 2014. szeptember 15-én, Hétfájdalmú Szűz Mária ünnepén íródott, amikor a komáromi politikai palettát és a harcba szálló jelölteket tekintve – kivéve a magyar és vegyespárt kényszerházasságából született jelöltgárdát – csupán egy dolog biztos, mégpedig az, hogy minden bizonytalan.
Ami biztos, az az, hogy van egy közös lista. Az MKP részéről jópár új – viszonylag ismeretletlen – arccal és egy sokkal ortodoxabb, 90%-ban a jelenlegi hídas városatyákra építő társaság egy kis bónusszal, ami nem más, minthogy a Vezér, Bastrnák Tibor is beáll az első vonalba, a gyalogok közé! Ez egyesek szerint jó, mások szerint pedig mégjobb, hiszen így kellőképpen kidomborodik Basrtnák Tibor azon szándéka, hogy MKP-s segédlettel ismét bevegye a komáromi várat. A hatalmat a városban eddig is ő gyakorolta meghosszabbított kezén, a Híd-frakción keresztül, de így, hogy tagja kíván lenni a testületnek (sőt, az alpolgármesteri tisztség sem kizárt), a személyes jelenlétével méginkább befolyásolni tudja majd a dolgok menetét függetlenül attól, hogy ki lesz a polgármester.
Ez legalább is a terv. Ez az egérút, amit az összefogásra éhes közvélemény (egy része), ugyan fejcsóválva, de elfogad. Így kettejük kávé melletti diskurzusa, valamint az elvrendszer pártbeli átültetése nyomán az MKP városi elnöke, Czíria Attila lehet a közös polgármesterjelölt, aki mögé vélhetően mindkét tábor odatol pénzt és paripát, így lehetetlenítve el a függetlenként indulni kívánó párttársakat és más függetleneket. Ezt a stratégiát főzték ki közösen. Ennek szellemében született meg a legutóbbi testületi döntés is (ITT megtekinthető a videó), amely csupán két körzetet engedélyezett Komárom városában. Ez ugye azt jelenti, hogy a saját tőkéből vitézkedni kívánó jelöltek a pártkoalíció mediális és kültéri vizuális főlényéhez képest halovány magánpróbálkozásait szinte láthatatlanná teszi majd az „összefogás” PR-masinériája.Vagy mégsem? Elég erős és átható a komáromi pártellenesség? A szinte megmagyarázhatatlan kényszerszövetség szülte kiábrándulás? We´ll see! Ahogy az angolok mondják.
Egyesek koalíciós politikai úthengert vizionálnak, hiszen a mintegy 2000-2500 szavazatot feltételező bejutási küszöb a függetlenek számára szinte megugorhatatlan magasság. Mások pedig – ennek ellenére – a függetlenek minden eddiginél masszívabb térnyerésére esküdnek. A pártkoalíciót elutasító, kigolyózott polgármesterjelölt, Stubendek László – volt helyi pártelnök, országos platformelnök, OT-tag, az eddigi szavazásokon a legnépszerűbb helyi MKP-politikus – vélhetően az országos pártelnök óvása ellenére, a jelenlegi helyzettel elégedetlen és az ellen lázadó párttársak és meghatározó civilek, civil szervezetek unszolására mégiscsak ringbe száll. De ez csupán szeptember 21-én válik végérvényessé. Ráadásul a képviselőjelöltek terén is nő a bizonytalanság. Aláírásgyűjtés kapcsán olyan nevekről hallani, mint Novák Tamás, Benyó Zoltán, Keszegh Béla, Keszegh Margit, Vetter János, Kiss Péntek József. Hogy csak a nagyágyúkat említsük. Ezen túl még számos, ugyan kevésbé ismert, de ütőképes és hiteles új arc is belevág majd. Lesz tehát választási lehetőség bőséggel, pláne tudatosítva azt, hogy ezúttal nem listás szavazás lesz, azaz nem egy párt vagy koalíció névsorát dobja majd be a választó az urnába, hanem karikáz. A körzetenként ábécésorrendben feltüntetett mondjuk 50 név közül 12-őt. Ismertség, hitelesség, bizalom alapján. Nem feltétlenül pártnevet keresve a papíron.
Az esős, hűvös időjárás ellenére tehát forró, verejtékes és izzadtságszagú nyárutóra, őszre számíthatunk!U.I.: Honlapunkon (www.kraliktv.com) megmérettük a vélhetően induló polgármesterjelölteket. Eddig – négy nap alatt – Komárom lakosságának valamivel több, mint 1%-a (435 szavazó) mondott véleményt. Jelenleg, 50%-kal Czíria vezet a 40 %-os Stubendek előtt. Ez természetesen NEM REPREZENTATÍV MINTA és nem tükrözi az interneten és a szociális médiában passzív választók véleményét. Úgyhogy ez a felmérés nem a pontos esélyeket mutatja, de a nagyságrendet azért előrevetíti. Ha még nem tette meg, szavazzon Ön is! – See more at: http://kraliktv.blogspot.sk/2014/09/durva-lesz_15.html#sthash.K8jfs85v.dpuf

kraliktv.com
hirdetés