HAZA KULTÚRA Durica Katarina: A rendes lányok csendben sírnak – könyvbemutató

Durica Katarina: A rendes lányok csendben sírnak – könyvbemutató

1847
hirdetés

A felvidéki írónő nagy sikerű 3. regényét mutatja be szeptember 26-án Komáromban, a Selye János Gimnázium aulájában. A szerzővel Sólymos Karin politológus beszélget. A helyszínen a könyv megvásárolható és az írónő örömmel dedikálja. A bemutató után a Dunamente TDM regionális termékkóstolóval várja az érdeklődőket.

Durica Katarina Pozsonyban született és a nyolcvanas-kilencvenes években a Csallóközben töltötte gyerekkorát. A Nagyszombati Egyetemen tanult. A huszas éveiben évekig dolgozott arab országokban, tapasztalataiból és az ott megélt élményeiből 2013-ban született első regénye, a Szökés Egyiptomba, amely szlovák fordításban is megjelent és hónapokig a sikerlisták élén járt. Második regénye, a Szlovákul szeretni 2016-ban jelent meg. Jelenleg újságíróként dolgozik, több hazai online lapnak tudósít, és magazinoknak ír.

Az elmúlt években az írónő járta a csallóközi falvakat, városokat és interjúkat készített a 90-es évek maffiaáldozataival. Ő maga általános iskolás volt, amikor Dunaszerdahelyen lányok százai váltak csoportos nemi erőszak áldozattá.

Az akkori áldozatok közül sokan a regény kapcsán beszéltek először, a tömeges nemi erőszak túlélői (akik akkor 16-18 évesek voltak), anyák, akiknek maffiózó lett a fiuk, és férfiak, akiknek tönkre tették a vállalkozását és az életét.

A szerelmi szállal átszőtt regényben a 90-es évek dunaszerdahelyi maffiauralmának eseményei elevenednek meg. A történet három nő életútján keresztül bontakozik ki, akik ugyanabban a nyolcemeletes panelházban laknak.

A könyvbemutató a Dunamente TDM és a Villa Camarum Polgári Társulás szervezésében a Felvidéki Sikertörténetek projekt részeként valósul meg. Támogatja a Bethlen Gábor Alap Zrt. és Észak-Komárom város önkormányzata.

Az eredetileg a Zichy-pontba tervezett rendezvényt díjmentesen befogadta a Selye János Gimnázium. Az intézmény igazgatójának, Andruskó Imrének, a szervezők köszönik a támogatást. Előzetes regisztrációra nincs szükség, így jut mindenkinek hely.

A dedikálással egyekötött író-olvasó találkozó a látogatók számára díjmentes!

Időpont: 2018. szeptember 26., 18:00 h

Helyszín: Selye János Gimnázium – aula

945 01 Komárom, Király püspök u. 5.

hirdetés
Previous articleElhunyt Kiss Péntek József
Next articleHétvégén ismét egy pontra figyel majd minden környékbeli borkedvelő! Jön a Madari Bor- és Gasztrokorzó!