HAZA BELFÖLD Döntött a bíróság, van szólásszabadság: Csáky-Bugár 4:0

Döntött a bíróság, van szólásszabadság: Csáky-Bugár 4:0

1085
hirdetés

28685_200_200Újabb pert nyert ma Pozsonyban Csáky Pál Bugár Bélával szemben. Mint az köztudott, Bugár 2010-ben bíróságra adta Csákyt a sajtóban tett kijelentései miatt.

Ez már a negyedik „csörte” volt Bugár és Csáky között, valamennyti Csáky Pál nyerte. A vállalkozó-politikus Bugár Béla, akit Csáky Pál megválasztásával 2007-ben váltottak le az MKP elnöki tisztségéről, nehezen viseli utódja azon megnyilvánulásait, miszerint tisztázatlan a Most-Híd létrejöttének és tevékenységének politikai és pénzügyi háttere.
Az első menet még 2011 júniusában volt, ekkor Bugár 3 ezer eurós „fájdalomdíjat” is kért, sikertelenül. Két héttel később elutasították Bugár azon beadványát is, amelyben nehezményezte Csáky kijelentését, hogy „bűnnek tartja a magyarság politikai megosztását a Most-Híd párt létrehozásával – amely a magyarság érdekeivel szemben jött létre”. 2012. májusában Bugár első fellebbezése került elutasításra, ma pedig a másikat is lesöpörte a kerületi pozsonyi bíróság.

Csáky Pál szégyenletesnek tartja ezt az egész hercehurcát és mélyen hazugnak a magát az együttműködés pártjának hirdető Most-Híd hozzáállását is: Az egyik oldalon együttműködést hazudnak, a másikon ott rúgnak bele politikai partnereikbe, ahol csak lehet.
„Mint az köztudott, a 2010-es választási kampányban tényleg azt mondtam, hogy a Most létrehozatala lényegében az MKP mögött álló milliomosok lázadása a párt vezetése és személyem ellen, miután nyilvánvalóvá tettem, hogy az én vezetésem alatt az MKP-ban senki nem fog lopni és csalni, mi egy elvszerű párt leszünk. Bugár ekkorra vállalkozóvá vált, akiknek minden és mindenki eladó, őt tolta maga előtt ez a gazdasági-mediális lobbi. A szlovákiai magyaroknak mindenféle maszlagot hirdetnek, ugyanakkor az egész a felszín alatt csak és kizárólag a bizniszről szól. Azt is mondtam, hogy ez nem a szlovákiai magyarok érdeke, az ilyen szlovák-magyar bődület csak az asszimilációt fogja felgyorsítani. Nem vagyok boldog attól, hogy azóta népszámlálási eredmények mutatják, hogy sajnos igazam lett” – mondta a mai per kapcsán Csáky. „Hogyan hihetünk abban, hogy a Most együtt akar működni az MKP-val, ha ők így viszonyulnak hozzánk?” – fogalmazott közösségi oldalán Csáky Pál.

Felvidék.ma

28/5/2013

hirdetés
Previous articleTovábbra is a marihuána a piacvezető a szlovák drogpiacon
Next articleKiválóan szerepeltek a pindur-pandurok