HAZA BULVÁR Dombóvári István celebeket éget

Dombóvári István celebeket éget

756
hirdetés

 Dombóvári István celebeket éget Mai receptajánlatunk: Roast-on sült sztárok Dombóvári-módra…

10 éve, hogy először összegyűltek a Dumaszínház tagjai – akkor még jóval szerényebb sikertől övezve, mint manapság – és először ontották magukból a képtelenebbnél képtelenebb történeteket. Dombóvári István ugyan nem volt jelen a kezdetektől, de ettől függetlenül jelentős „dumás” múlt áll a háta mögött, így nem véletlen, hogy a születésnap apropóján a Tabu TV mikrofonvégre kapta. „Én ebből a tíz évből nyolc és felet voltam itt. Amikor becsatlakoztam, még csak pár arc volt…” – emlékezett vissza a humorista a régi időkre, hozzátéve, hogy valószínűleg egyikük sem gondolta anno, mekkora siker lesz majd, ami egyszerű szórakozásnak indult. „Azt hittük, egy-két jó hónap, vagy év van benne!”

„Ha nem a humorral foglalkoznék, még mindig ott lennék egy hűtőházban, és kamionokat pakolnék! Nem volt azzal semmi baj, csak hideg volt!” – mesélte Dombóvári, akinek persze manapság azért mégsem elsősorban a hűtőházi meló van szem előtt. Sokkal inkább Kormos Anettel közös könyve, a Nagy Roast könyv, amiben – amerikai mintára – „égetik” a közszereplőket. Persze csak hogy mulattassanak! „Volt egy Tv-műsor, a Roast, amit nagyon szerettünk, ám sajnos nem lett folytatása, illetve maga ez a kategória is megtetszett. Meg az internet is arról szól, hogy menő lett lealázni mindent.” – persze, tette hozzá István – náluk ez a piszkálódás, cikizés inkább ironikus, mintsem vérre menő gyűlölködés.

A roast egyébként az USAban tényleg komoly hagyományokkal rendelkező műfaj: tulajdonképpen egészen az 1920-as évekig nyúlik vissza, ám sokáig inkább csak szűk körű „ugratásokról” volt szó – amik persze egy idő után kinőtték az addigi kereteket. Odakint már egyetlen sztár sem lepődik meg, ha egy humorista célkeresztjébe kerül – sőt, gyakran vissza is lőnek! Azt, hogy itthon milyen fogadtatása lesz Dombóvári István és Kormos Anett írott roast-jainak, még a jövő zenéje – mi mindenesetre drukkolunk nekik!

tabutv,hu

hirdetés
Previous articleÚj vezetője van az egyetemi lelki központnak
Next articleMandela búcsúztatása – Obama: Mandela a 20. század utolsó nagy felszabadítója volt