HAZA SZÍNES - ÉRDEKES Csehországi karácsonyfa fogja díszíteni a római Szent Péter teret

Csehországi karácsonyfa fogja díszíteni a római Szent Péter teret

1011
hirdetés

Csehországi karácsonyfa fogja díszíteni az idei év végén a római Szent Péter teret. A huszonöt méter magas és mintegy hatvanéves fenyőfa a cseh-német határon fekvő Domazlice város melletti erdőkből való – közölte a Deník.cz cseh hírportál szombaton.

A fenyőfát Domazlice városa ajándékozta a Vatikánnak, s Rómába szállításáról a közeli bajorországi Waldmünchenben működő Trenckfestspiele társaság gondoskodik.
Ez a második eset, hogy csehországi fenyőfa fog állni karácsonykor Vatikán központjában. Első ízben 1999-ben küldtek a csehek fenyőfát, mint a Cseh Köztársaság ajándékát Rómába. Az akkori fenyőfa az északkelet-csehországi Beskydek hegységből származott.
„Számunkra ez a dolog nagy megtiszteltetés. A fenyőfa Domazlice ajándéka Vatikánnak. A Rómába szállítás költségeit Waldmünchen és a bajor kormány vállalta magára” – mondta újságíróknak Miroslav Mach, Domazlice polgármestere. A waldmüncheni társaság már korábban is szállított fenyőfát Rómába.
Vatikán 1982-ben döntött úgy, hogy minden évben más és más ország fenyőfájával díszítik fel a Szent Péter teret, amelyet a karácsonyi ünnepek alkalmával tízezrek keresnek fel.

MTI

hirdetés
Previous articleJanuárra készülhet el az MKP autonómia koncepciója
Next articleA közterület senkié?