HAZA RÉGIÓ Csallóközaranyoson is magyar nyelvű vasúti táblát állítottak

Csallóközaranyoson is magyar nyelvű vasúti táblát állítottak

984
hirdetés

38369_200_200

A Magyar Közösség Pártja folytatta a magyar nyelvű vasúti táblák kihelyezését, péntek délutántól Csallóközaranyoson, közvetlenül a vasútállomás szomszédságában állítottak magyar táblát. (Képgalériával frissítve)

Ahogy a korábbi táblák esetében, úgy most is magánterületen helyezték el a táblát. A telek tulajdonosa, Pázmány Zsolt készségesen ajánlotta fel ingatlanját erre a célra. Örömmel tapasztalta, hogy mindenütt segítő kezekre talált, a tábla elkészítésének gyakorlatilag nincsenek anyagi költségei, köszönhető ez Nagy Lászlónak, a helyi szövetkezet elnökének is – tájékoztatta a Felvidék.ma portált.
„Örömmel hallottam Pázmány Zsolt kezdeményezését, az MKP járási elnökeként és magánemberként is feladatomnak éreztem, hogy ez mellé kiálljak” – mondta Petheő Attila.
Berényi József MKP-elnök Petheő Attila komáromi járási MKP-elnökkel és Pázmány Zsolttal együtt rögzítették fel az oszlopokra a táblát.

„Köszönetemet fejezem ki Pázmány Zsoltnak, aki a mai tábla kihelyezését megszervezte. Örülök annak, hogy az MKP járási elnöke, Petheő Attila is itt van, emlékezhetünk, a korábbi táblaállítás, Őrsújfalun éppen az ő szervezésében történt. Nem állunk meg, folytatjuk tovább, tehát újabb táblák következnek. Ezzel akarjuk demonstrálni, hogy természetesnek kellene lennie, hogy ott ahol magyarok élnek, magyarul is legyenek feliratok a vasúton. Nagyon régi igénye ez a magyarságnak, de ezt folyamatosan visszautasítják. A táblák most magánterületen vannak, nem ez a végcél, hanem az, hogy a vasútállomásra kerüljenek. Ha odaraknánk, akkor onnan egy nap alatt leszerelnék. Mi viszont azt szeretnénk, hogy egyrészt a szlovák társadalom szokjon ehhez hozzá, másrészt a magyarok támogatását is szeretnénk elérni – ha látják a táblát, tudatosítják, hogy semmi rendkívüli nincs ebben” – nyilatkozta portálunknak Berényi József. Információi szerint a közelmúltban kihelyezett magyar nyelvű vasúti táblák is a helyükön vannak.

Felvidék.ma, ON

Képgalériánk itt tekinthető meg.

hirdetés
Previous articleValósággá vált az álom!
Next articleAudi-bővítés – Nyár végén avathatják a logisztikai parkot