HAZA VÁLASZTÁSOK Bugár Béla ismét belépett a Most-Hídba

Bugár Béla ismét belépett a Most-Hídba

663
hirdetés

Bugár Béla ismét belépett a Most-Híd pártba, a tapasztalataival kívánja segíteni a tömörülést. Ugyanakkor nem akar elnökségi tag lenni, és a parlamenti választáson sem indul. Sólymos László, a Most-Híd elnöke leszögezte, továbbra is az együttműködés és a megbékélés politikáját folytatják, Bugárral együtt visszautasították a gyűlölködést és a félelemkeltést.


„Nem csupán arról van szó, hogy tanácsokat fogok adni a pártnak, az kevés lenne” – jegyezte meg Bugár. Hozzátette, bekapcsolódik a kampányba, ahol szükség lesz rá, megjelenik, részt vesz a választókkal való találkozókon a régiókban. Bugár elmondta, továbbra is a gyűlölködés megszüntetésén fáradozik. „Elutasítom azokat a politikusokat, akik az emberek félelmeit gyűlöletkeltésre használják ki” – szögezte le, hozzátéve, szeretné, ha a szeptemberi választás után Szlovákia nem ilyen ország lenne.
Sólymos elmondta, azokat akarják megszólítani, akik stabil, nem pedig gyűlölködő országot szeretnének. Hozzátette, a Híd alappillérei ugyanazok, a kölcsönös bizalom és tolerancia. A párt visszautasítja az ország jövőjével való hazardírozást, az EU- és NATO-tagság megkérdőjelezését. „Nem Brüsszel tehet például arról, hogy nem épül meg a rázsochyi kórház, hanem azok az alkalmatlan politikusok, akik 2020 óta irányították az országot” – jelentette ki Sólymos.
Kiemelte az államháztartás és a szétvert államigazgatás konszolidálásának fontosságát. A Modrí, Most-Híd közös programját hamarosan ismertetik, a Híd fő prioritása az egészségügy, az oktatásügy és a vidékfejlesztés. „Ahhoz, hogy előrelépjünk, be kell indítani a gazdaságot” – emelte ki Sólymos. Azt is kijelentette, fontos visszatérni a szabályos törvényalkotási folyamatokhoz, hogy a kormányjavaslatokat ne az egyeztetési eljárás kihagyásával beterjesztett képviselői indítványok helyettesítsék.

TASR

fotó: facebook

hirdetés
Previous articleŐrizetbe vették azt a férfit, aki a közösségi hálón fenyegette meg az államfőt
Next articleFelmérés: Robert Fico pártja az esélyes az előrehozott választásokon Szlovákiában