HAZA KÜLFÖLD Brutális Fidesz-győzelmet jósolnak

Brutális Fidesz-győzelmet jósolnak

1049
hirdetés

A Nézőpont szerint a Fidesz-KDNP 48 százalékot kapott, a kormányváltó összefogás 27 százalékot. A Századvég is erős kormánypárti győzelmet jósol.

A Nézőpont Intézet exit poll felmérése választásnapi kutatása szerint a vasárnapi országgyűlési képviselő-választáson a Fidesz-KDNP-re a résztvevők 48 százaléka szavazott, a „kormányváltó összefogásra” 27 százalék, a Jobbikra 18 százalék, az LMP-re pedig 6 százalék.

A vasárnap készített felmérés szerint más párt nem kerülhet be a parlamentbe – írja az MTI.

A felmérést – amelyről a Nézőpont Intézet tájékoztatta az MTI-t – vasárnap 1200 ember telefonos megkérdezésével készítette a közvélemény-kutató.

A Századvég is erős Fidesz-győzelmet jósol

A Századvég Alapítvány vasárnapi elemzése szerint a Fidesz-KDNP 47-51 százalékos, a baloldali közös lista 19-23 százalékos, a Jobbik 18-22 százalékos, az LMP 3-7 százalékos eredményre számíthat a szavazatok összeszámlálása után.

Az intézet az MTI-hez kora este eljuttatott tájékoztatásában közölte, kutatásukat ezer, a voksoláson részt vett, véletlenszerűen kiválasztott felnőtt telefonos megkérdezésével végezték napközben 8 és 18 óra között.     A Századvég felmérése alapján a végleges részvételi arány 60-62 százalék közé várható.

Hír24

hirdetés
Previous articleVálasztás 2014 – Megnyitottak a szavazókörök
Next articleXIII. VOX HUMANA