HAZA SZÍNES - ÉRDEKES Brad Pitt hősiesnek nevezte Angelina Jolie döntését az emlőeltávolításról

Brad Pitt hősiesnek nevezte Angelina Jolie döntését az emlőeltávolításról

771
hirdetés

Hősiesnek nevezte élettársa, Angelina Jolie kettős emlőeltávolításról hozott döntését Brad Pitt a londoni Evening Standard kedd este megjelent számában.

Az Oscar-díjas színésznő a The New York Times című lap hasábjain közölte kedden, hogy mindkét mellét eltávolították, mert hordozója annak a génnek, amelynek jelenléte jócskán megnöveli a mell- és a petefészekrák kockázatát. A filmcsillag februárban kezdett bele az eljárásba, amely április végén fejeződött be, eltávolított melleit implantátumokkal pótolták.
Brad Pitt úgy fogalmazott, hősiesnek tartja Angelina Jolie, valamint a vele egy cipőben járó nők döntését. A színész egyúttal köszönetet mondott az élettársát és hat gyerekének anyját kezelő orvosi csapatnak a gondoskodásért és az odafigyelésért. „Csak azt kívánom, legyen hosszú és egészséges élete velem és a gyerekekkel. Ez egy boldog nap a családunknak” – idézte az Evening Standard Brad Pittet.
Angelina Jolie bátorságát méltatta William Hague brit külügyminiszter is, akivel a színésznő az eljárás több mint három hónapja alatt elutazott Kongóba. Az ENSZ jószolgálati nagyköveteként tevékenykedő filmcsillag semmi jelét nem adta annak, hogy teher lenne számára az utazás, nem lassított munkatempóján – fogalmazott az angol sajtónak Hague.
Jolie a G8-ak londoni találkozóján is részt vett, felszólalt a nők szexuális bántalmazása ellen a válság sújtotta övezetekben. „Bátor döntés volt ez egy figyelemre méltó nőtől” – utalt Jolie kettős masztektómiával kapcsolatos elhatározására a politikus, aki az általa ismert egyik legbátrabb embernek nevezte a színésznőt. „A legjobbakat kívánom neki és a családjának” – fűzte hozzá.

MTI

hirdetés
Previous articleTizennyolcezer kutyát neveztek a budapesti Kutya Világkiállításra
Next articleMoszkva kiutasított egy amerikai diplomatát