HAZA RÉGIÓ Bővít a Kayser Dél-Komáromban

Bővít a Kayser Dél-Komáromban

1924
hirdetés

wswswswAz utóbbi időszakban a társaság a város, de a környék egyik legjelentősebb munkáltatójává lépett elő. Az autóalkatrész gyártó vállalatnál folyamatos létszámbővítés zajlik, mely jelentősen hozzájárul ahhoz, hogy városunkban mindössze 4,5 %-os a munkanélküliségi ráta. Ez az adat országos tekintetben is kiváló mutatónak számít. A cég ügyvezetője Nemes Ivó és dr. Molnár Attila polgármester május végén tartott közös sajtótájékoztatót a témában.

– Néhány hónappal ezelőtt az új csarnok átadásakor jártunk itt, amikor ügyvezető úr arról számolt be, hogy ez további 50 főnyi munkaerőt jelent. Jelenleg 260-an dolgoznak a gyárban, ez a szám az év végére 300-320-ra nőhet, míg 2015 végére meghaladhatja a 400-420 főt. Ez jelentős növekedés nemcsak a vállalat, de Komárom életében is. A Kayser az önkormányzatot stratégiai partnernek tekinti, a városunk pedig minden segítséget megad a jövőben is ahhoz, hogy a cég fejlesztéseket hajthasson végre. Ez a jelentős létszámbővítés is hozzájárul ahhoz, hogy Komáromban a munkanélküliségi mutató 4,5 százalék – mondta dr. Molnár Attila.

A nagyarányú létszámbővítés hatékonysága és a fluktuációs ráta csökkentése érdekében bevezettek egy többlépcsős motivációs tervet.

– Az az elsődleges célunk, hogy a munkavállalók elkötelezettségét megteremtsük, ez biztosíthatja a vállalat megfelelő, hatékony és eredményes működését. Tőzsér Judit személyzeti vezető segítségével alkottuk meg a programot, melynek pontjai közt szerepel a munkakörnyezet ergonomikus kialakítása, az ajánlási program bevezetése, a buszjárat bővítése és a bérfejlesztés – tudtuk meg Nemes Ivótól, a Kayser Automotive Hungária Kft. ügyvezetőjétől.

A gyakorlatban ezt azt jelenti, hogy a gyártás közelében ivó kutakat, a termelésben ventilátorokat helyeznek el. Eddig csak egy buszjáratot működtetek, ami az Almásfüzitő-Szőny-Komárom vonalon szállította a dolgozókat, májusban elindult egy másik járat is az Ács-Bábolna-Kisigmánd-Nagyigmánd-Újpuszta-Csém-ipari park vonalon, megkönnyítve ezáltal a bejutást.

Az ajánlási program azt takarja, hogy a cégnél dolgozó munkatársak ajánlhatják a vállalatot barátaiknak, ismerőseiknek. Amennyiben a jelöltet felveszik és 3 hónap alatt sem a Kft., sem pedig a munkavállaló nem bontja fel a munkaszerződést, akkor az ajánló prémiumban részesül.

– Bízunk abban, hogy az ipari parkban működő és jól prosperáló vállalatok mellé hamarosan újak is érkeznek, hiszen az önkormányzat egy elnyert pályázatnak köszönhetően hamarosan megkezdi a város tulajdonát képező közel 40 hektáros terület közművesítését, ahol zöldmezős beruházások valósulhatnak meg – mondta végezetül dr. Molnár Attila polgármester.

 

komarpm.hu

hirdetés
Previous articleFelvidéki sztárok a magyarországi sztárok mellett
Next articleSzabó Tünde a legjobb !