HAZA RÉGIÓ Bécsben járt a Selye János Gimnázium 100 fős csapata…

Bécsben járt a Selye János Gimnázium 100 fős csapata…

1062
hirdetés

Bécs_SJGKNGimnáziumunkban idén is megrendezésre került az immáron hagyományossá vált német nap, csak most egy kicsit más formában. Június 10-én nem az osztálytermekben gyűltek össze az érdeklődő diákok, hanem a németszakosok szervezésében lehetőségük adódott, hogy profi idegenvezetés mellett tekinthessék meg Bécs városának legfőbb jellegzetességeit.

A vártnál is nagyobb érdeklődés miatt két buszt indítottunk. Tehát mintegy 100 gyerekkel indult útnak a németesek csapata Szénássy Edit, Fekete Judit és Musitz Marietta vezetésével, valamint a tanárok csapatát erősítette Habán László is.

Az egész napos program alapgondolata az volt, hogy a gyerekek 2-2 főprogram közül választhattak, amiket természetesen előre le is foglaltunk. A délelőtt folyamán az egyik csoport a Schönbrunn-i állatkertet tekintette meg, míg a másik csoport Sziszi kastélyát járta be kívül s belül. A Gran Tournak köszönhetően minden diákunk kapott egy-egy fülhallgatós idegenvezetésre szolgáló készüléket, ún. audioguide-ot, aminek segítségével nagyon sok hasznos és érdekes információt tudhattak meg az egyes termekről. A bátrabbjai felsétáltak egészen a bálteremig, ahonnét gyönyörű kilátás nyílt a városra.

Ezt az egyórás szabadfoglalkozás, illetve ebédszünet követte a belvárosban. Ezután bevettük az irányt következő programunk helyszíne fele, a Természettudományi, illetve a Szépművészeti múzeumokhoz, de gyalogutunk során a két tapasztalt „Bécs-járó” tanárnő megmutatta a belváros fontosabb építményeit, helyeit is. Programunk utolsó pontjaként tehát újra két csoportra váltunk szét, hogy megtekintsük a múzeumokat. Hogy érdekesebbé tegyük a kiállításokat, kvízzel készültünk a diákok számára, akik miután kézhez kapták a kérdéseket, két órán keresztül fáradhatatlanul kutattak többek közt Dürer, Ruben és Raffaello képei között. A Természettudományi múzeumot pedig Habán tanár úr magyarázatai tették még élvezetesebbé.

Este fáradtan bár, de élményekkel teli indultunk vissza Komáromba. Másnap pedig eredményt hirdettünk a „Szépművészeti versenyben”, s mindenki megkapta a jól megérdemelt csokoládéját.

Reméljük, hogy ezzel a „kis” kiruccanással is kicsit közelebb hoztuk diákjainkat a német, illetve osztrák kultúrához és ezt a lendületet viszik majd tovább az órákon is.

Musitz Marietta,
a gimnázium németszakos tanára

 

Fotó: Müller Katalin

hirdetés
Previous articleProstiügyben érintett a Magyarország Szépe közönségdíjasa
Next articleMeghalt Somló Tamás